Nieuwe content voor Minecraft Xbox 360 Edition op komst

Paddy Burns van 4J Studios, de ontwikkelaar die verantwoordelijk is voor de Xbox 360-editie van Minecraft, heeft zojuist duidelijkheid verschaft over welke PC-features zullen worden overgeheveld naar de Xbox-versie. Burns wist te melden dat de eerstvolgende patch, update 1.7.3, de piston-feature met zich meebrengt.

Deze patch valt echter volledig in het niet bij de gigantische 1.8.1 “adventure-update” die in de pijpleiding zit. Burns vertelt:

We’re implementing the features from the Beta 1.7.3 version at the moment, and it’s nowhere near as tricky as the 1.8.2 changes will be. There are no big architecture changes with the move to 1.7.3, so it’s been quite straightforward. The move to 1.8.2 is much more challenging.
Update 1.8.1 voegt de Creative-modus aan de game toe. Daarnaast zal de reeds bestaande Survival-modus avontuurlijker worden. Burns kijkt uit naar de uitdagingen die het ontwikkelen van deze update met zich meebrengt:
This is going to be the most difficult update due to the sheer amount of changes, and also the underlying architecture changes that come with it. We’re looking forward to the challenge!
Burns en zijn team proberen zoveel mogelijk features uit de PC-versie van Minecraft over te hevelen naar de Xbox-editie:
We are working with Daniel Kaplan at Mojang to define what is going in to the Xbox version, but the aim is to include as many of the PC features that make sense on the Xbox as possible. The game isn’t Minecraft on the Xbox, it is Minecraft: Xbox 360 Edition, so it isn’t really a direct port of the PC game.
Wanneer we update 1.8.1 mogen verwachten, is vooralsnog onbekend.

  1.   
    LegendJordy's avatar

    minecraft is echt super vet op xbox heb hm ook op pc maar vind de xbox versie leuker het werkt echt goed ! hopelijk gooien ze dezelfde spullen van de pc in de xbox maar natuurijk ook wat extra’s :$

  2.   
    ronineter's avatar

    LegendJordy schreef, "minecraft is echt super vet op xbox heb hm ook op pc maar vind de xbox versie leuker het werkt echt goed ! hopelijk gooien ze dezelfde spullen van de pc in de xbox maar natuurijk ook wat extra’s :$ "

    ik denk niet dat ze moeten doen. ten eerste extra content geven op een bepaald platform niet echt eerlijk is(ik heb zelf alleen de pc maar ik gun andere platforms het ook van harte. ten tweede dat doen notch en jeb toch niet en op de pc komt het gewoon in een mod als dat zou zijn. echter uit mijn ervaring kan het dan zijn dat er wel extra content kan komen maar om de pc mods te compenseren en niets anders.

  3.   
    Fox's avatar

    PC heeft toch al mods. Dus waarom zou de xbox geen extra’s krijgen?

  4.   
    AweSomeGlory's avatar

    Van die derde quote wordt ik pissed, ze mochten willen dat het een pc port was, dan was de version hetzelfde en hadden we evenveel content. 1.2.5 met splitscreen vind ik beter dan een zogenaamde Xbox 360 edition die verder niet echt voordelen biedt.

  5.   
    sthij's avatar

    AweSomeGlory schreef, "Van die derde quote wordt ik pissed, ze mochten willen dat het een pc port was, dan was de version hetzelfde en hadden we evenveel content. 1.2.5 met splitscreen vind ik beter dan een zogenaamde Xbox 360 edition die verder niet echt voordelen biedt."

    Het porten van de game is toch veel eerder begonnen dan dat 1,2,5 uit is en plus split screen is maar een kleine toevoeging.