Releasedatum Metal Gear Solid HD Vita bekend gemaakt

Een flinke tijd terug is de Metal Gear Solid franchise verschenen in een HD-pakket, met daarin Metal Gear Solid 2, 3 en Peacewalker. Deze set was echter alleen verkrijgbaar voor de PlayStation 3 en de Xbox 360.

Later maakte Konami bekend dat de games ook naar de Vita zouden verhuizen, maar gaf alleen een datum aan voor Japan en Amerika. Nu kunnen we echter melden dat ook Europa een releasedatum heeft gekregen, één die dichterbij is dan verwacht. De recent aangekondigde releasedatum staat nu op 28 juni, dus over een ruim maandje kunnen we ook aan de slag met de legendarische stealthgames op de PlayStation Vita.

Er is echter wel het één en ander veranderd ten opzichte van de consolevarianten. Zo bevat de Vita-versie niet de PSP-remaster Peacewalker, maar zullen zowel MGS 2 en 3 gebruik maken van een trophysysteem, lichtelijk aangepaste graphics en zullen de games gebruik maken van het touchscreen.

Het duurt dus nog heel even voordat we de avonturen van Snake weer in onze broekzak kunnen meenemen. Hebben jullie zin in deze Vita titel?

  1.   
    SN0WIE's avatar

    Zal wel de moeite waard zijn te checken, alleen heb ik geen vita 🙄