GN Examenhulp: de examens van morgen, vrijdag 25 mei

Na het ongekende succes van vorige jaar keren we terug met de GN Examenhulp. Het lesprogramma van GamersNET waarmee alle examenkandidaten zich perfect kunnen voorbereiden op hun examens, door middel van… Games! Want wat kunnen games toch leerzaam zijn! En niet alleen voor het herladen van een vuurwapen en het openbreken van auto’s. Nee, ook voor echte vakken. De GN Examenhulp laat het zien! Elke dag behandelen we twee vakken van de volgende dag en vandaag duiken wij in de wereld van de edele kunsten. Dans en Drama voor het VMBO!

Dans – VMBO

Zijn er mooiere dingen dan het willekeuring dansen op een zonnige dag, midden in de stad. Je ziet een leuke film in de winkel en je denkt, ik wil NU dansen! Morgen hebben bepaalde VMBO-studenten hun examen in deze edele kunst. Het zou voor ons natuurlijk makkelijk zijn om Just Dance aan te raden. Maar we zijn natuurlijk gamers en wij willen iets meer dan alleen de hits van nu.

Kinect Star Wars zorgt daarvoor, want ook in die game is het mogelijk je gek te dansen op bekende nummers, maar dan met Star Wars moves! Hieronder kun je zien hoe vet dat is!

Drama – VMBO

Een andere edele kunst is natuurlijk de kunst van het acteren. Nu zijn er nog geen games waarin je echt zelf kunt acteren, maar een filmstudio beheren behoort wel tot de mogelijkheden. Het ondergewaardeerde The Movies is een game van Peter Molyneux uit 2005, waarin je een filmstudio moet runnen, inclusief het tevreden houden van acteurs, het bedenken van scripts en het gebruiken van grote filmsets. En dat acteurs moeilijke mensen zijn moge duidelijk zijn.

Een andere game die je kunt proberen is Damnation uit 2009. Want wat een drama-game was dat zeg!

[SCREENSHOTS]

Morgen geven we adviezen voor de vakken Scheikunde voor het VWO en Management & Organisatie voor de HAVO Tot dan!

P.S. Tips voor geschikte games zijn welkom!

  1.   
    Ruudjee's avatar

    Drama..?
    Ik zou zeggen dat L.A. Noire dan ook niet misstaat!

  2.   
    FishHookz's avatar

    Ik zit op VMBO en heb Nederlands 😆