GN Examenhulp: de examens van morgen, donderdag 24 mei

Na het ongekende succes van vorige jaar keren we terug met de GN Examenhulp. Het lesprogramma van GamersNET waarmee alle examenkandidaten zich perfect kunnen voorbereiden op hun examens, door middel van… Games! Want wat kunnen games toch leerzaam zijn! En niet alleen voor het herladen van een vuurwapen en het openbreken van auto’s. Nee, ook voor echte vakken. De GN Examenhulp laat het zien! Elke dag behandelen we twee vakken van de volgende dag, in dit geval Muziek voor het VMBO en Maatschappijwetenschappen voor de HAVO!

Muziek – VMBO

Natuurlijk kunnen mensen veel verschillende muzikale games spelen. Zingen met Lips en SingStar, gitaarspelen en drummen met Rock Band en Guitar Hero. Toch gaat Ubisoft in september met een game komen die je echt gitaar laat spelen. Rocksmith kregen we voor het eerst te zien op de E3 van vorig jaar en nu gaat hij er toch echt van komen.

Het spel begint met het edele vak der tokkelen om vervolgens uiteindelijk ook akkoorden onder de knie te krijgen. De game laat je echt gitaar spelen en je kunt dus ook je eigen gitaar gewoon gebruiken met de game. Helaas komt deze game pas in september en is komt dat voor de examenkandidaten te laat om er echt mee te oefenen. Toch maar Rock Band er even bij pakken…

[SCREENSHOTS]

Maatschappijwetenschappen – HAVO

Hoe zit de maatschappij eigenlijk in elkaar. Wat speelt er bij mensen, wat gebeurt er in het dagelijks leven? Voor deze vraagstukken hebben wij een levensechte simulatie voor jullie geselecteerd die precies laat zien hoe een maatschappij er echt uit ziet.

Grand Theft Auto IV laat je namelijk leven in een versie van New York (Liberty City), die daadwerkelijk precies overeen komt met het echte New York van nu. Drugs, drive-by-shootings, dames van lichte zeden, drank, Ieren, Italianen, kortom, het echte leven! Wil je een beter inzicht in hoe de samenleving eruit ziet? Speel GTA IV!

(Bovenstaande was een grapje en dient niet gezien te worden als daadwerkelijk advies)

Morgen geven we adviezen voor de vakken Drama en Dans voor het VMBO Tot dan!

P.S. Tips voor geschikte games zijn welkom!

 1.   
  FishHookz's avatar

  Muziek VMBO ? Ik zit op VMBO en ik heb morgen Natuurkunde en ik wist niet eens dat je muziek kon hebben op het VMBO 😕

 2.   
  StuntelX's avatar

  Tot ik het tegenkwam op dat examen rooster wist ik ook niet dat je dat op t vmbo kon hebben, maar das volgens mij alleen Vmbo Bb en Kader ofzo.

  Voor natuurkunde zou je nog Universe Sandbox kunnen spelen 😛

 3.   
  FishHookz's avatar

  StuntelX schreef, "Tot ik het tegenkwam op dat examen rooster wist ik ook niet dat je dat op t vmbo kon hebben, maar das volgens mij alleen Vmbo Bb en Kader ofzo.
  Voor natuurkunde zou je nog Universe Sandbox kunnen spelen 😛 "

  Hahahaha indd 😛 Maar ik zit in kader en veel vrienden van mij die op een andere school zitten maar toch kader doen hebben ook geen muziek 🙄

 4.   
  Petor's avatar

  Ik doe zelf natuurlijk geen examen, maar volg gewoon het rooster en daarin staat dat VMBO vandaag toch echt muziek heeft. Voila!

 5.   
  maxmeyer's avatar

  Ik doe VMBO-T en heb vandaag toch echt natuurkunde 😆