Bungie-Activision contract onthult nieuwe exclusieve titel voor de Xbox 360

Er is een 27 pagina tellend contract opgedoken op de site van de LA Times waarin naar voren is gekomen dat Bungie waarschijnlijk bezig is met het ontwikkelen van een nieuwe MMO-achtige game. Het contract is in 2010 opgesteld, dus er zijn waarschijnlijk al diverse aanpassingen aan het contract gedaan in de daaropvolgende tijd. In het contract wordt beschreven dat Bungie een deal is aangegaan met Activision voor een vierdelige “action-shooter” genaamd Destiny.

De eerste game in de nieuwe serie van Bungie staat gepland voor een release in 2013, waarbij de opvolgers om het jaar zullen verschijnen. Bijkomend detail is dat de eerste game in de serie een exclusieve Xbox 360-titel zal zijn, maar de drie opvolgers op de next-gen consoles van Micsrosoft, Sony en de PC zullen verschijnen. Het contract bevat tevens informatie omtrent vier downloadbare pakketten met de codenaam Comet, die het verhaal van Destiny zullen aanvullen. Het plan, zoals beschreven in het contract, is om elk jaar dat er geen nieuw deel uitkomt, een grote DLC-uitbreiding beschikbaar te stellen. Hierdoor zal er elk jaar een grote release op de planning staan gedurende acht opeenvolgende jaren.

Het contract geeft ook kijk in de bonussen die betaald worden in de game-industrie voor het behalen van hoge review-scores. Activision zal een bonus aan Bungie uitkeren van 2,5 miljoen dollar wanneer Destiny een gemiddeld cijfer ontvangt van een negen of hoger. Bonussen zijn niet ongewoon in de game-industrie, maar dit is wel de hoogste bonus die ooit is ‘gelekt’. Bungie moet nog altijd gedetailleerde informatie vrijgeven omtrent haar nieuwe IP, maar mocht deze informatie op waarheid berust zijn, dan kunnen we op de aankomende E3 tijdens de Microsoft persconferentie meer informatie verwachten.

enter
 1.   
  FishHookz's avatar

  Ben benieuwd ๐Ÿ˜ฎ Hopelijk word het een waardige xbox exclusive titel zoals Gears of War en Halo ๐Ÿ™‚

 2.   
  mmx's avatar

  aha dat gaan we in de gaten houden dus ๐Ÿ˜›

 3.   
  Hitman047's avatar

  Lol, waar de rechtszaak Activision vs. Jason West en Vince Zampella (ex-Infinity Ward) al niet goed voor is. Dit contract is door laatstgenoemde twee aangedragen als bewijsmateriaal, en moest daardoor geopenbaard worden. Waarvoor dank, mannen. ๐Ÿ˜‰

 4.   
  Fabianb's avatar

  Ik laat me verrassen met een totaal nieuwe soort shooter. If not, dan gaat het bij mij geen 9 of hoger worden.

 5.   
  Danielle.k's avatar

  Halo van Bungie was geweldig dus ik heb alle vertrouwen in de volgende game van Bungie.

 6.   
  toqeer's avatar

  nou ben benieuwd of dit wat word heb me twijfels

 7.   
  Neolite's avatar

  Bijkomend detail is dat de eerste game in de serie een exclusieve Xbox 360-titel zal zijn, maar de drie opvolgers op de next-gen consoles van Micsrosoft, Sony en de PC zullen verschijnen.

  Zucht…..