De E3-kriebels van Peter: Halo 4, Dishonored, The Last of Us

Jawel, de E3 gaat alweer bijna van start en dat betekent dat we ongelooflijk veel nieuwe aankondigingen, trailers en toffe beelden uit L.A. kunnen verwachten. Maar de E3 is voor iedereen iets anders. Vraag drie mensen waar ze het meeste zin in hebben en de kans is groot dat de antwoorden compleet verschillend zijn. Zoveel mensen, zoveel meningen en daarom zullen de GamersNET-redacteuren de komende week laten weten waar zij het meest naar uitkijken op de beurs der beurzen, de Electronic Entertainment Expo. Peter trapt af!

Wat heb ik een klap moeten verwerken in de aanloop naar deze E3. Mijn meest geanticipeerde game van de beurs (let wel, niet van het jaar) was namelijk Bioshock: Infinite. En laat het nou net die game zijn die zich niet zal tonen op de aankomende E3. Hoopvolle berichten dat het uitstel richting 2013 te maken kan hebben met een release van GTA V rond november, verzachten die pijn slechts gedeeltelijk. Want ik wil mij wanen in een nieuwe wereld van Bioshock, met gestoorde inwoners, oude en nieuwe gadgets en een wondere wereld, hoog in de lucht.

Gelukkig is er een game die het gevoel van Bioshock lijkt te benaderen en dat is ook direct één van de titels die ik met een grote glimlach ga bekijken in Los Angeles. Dishonored is al eerder behandeld in een preview van Richard maar persoonlijk ben ik ook erg benieuwd naar deze titel en dan met name de wereld van de game en de variërende gameplay die het moet bieden.

Een andere game waar ik meer van wil zien in de nieuwe Tomb Raider. De nieuwe, serieuze stijl van deze game is ons vorig jaar al getoond, maar met een release in 2013 is dit het perfecte moment om mensen verder kennis te laten maken met de nieuwe versie van de heetste chick uit de game-wereld.

Een game waar ik bovenmatig geïnteresseerd in ben is natuurlijk Halo 4. Qua gameplay heeft Bungie de beste shooter ooit neergezet, maar qua verhaalvertelling heeft de ontwikkelaar volgens mij steken laten vallen. De nieuwe ontwikkelaar 343 Industries heeft met de remake van Halo: Combat Evolved laten zien dat zij meer met het verhaal willen (de extra’s in die game geven dat aan) en hier moet Halo 4 dan ook schitteren. Mijn hoop is groot voor een singleplayer-ervaring die zich kan meten met de geniale multiplayer van de franchise.

Natuurlijk heb ik daarnaast zin om meer te zien van Assassin’s Creed III en wil ik ook The Last of Us van Naughty Dog wel eens gaan bekijken. Gelukkig draait het op de E3 niet alleen om games, want ook de Wii U staat op het afsprakenlijstje. En met de gelekte beelden van de nieuwe controller ben ik wel erg benieuwd naar hoe dat speelt. En welke games kunnen we eigenlijk verwachten? Nintendo heeft al naar buiten gebracht dat er aankondigingen komen rond Mario en Pikmin en wellicht is het gerucht dat Luigi’s Mansion 2 ook naar de Wii U komt ook waar.

En dan zijn er natuurlijk de mogelijke aankondigingen. Nieuwe consoles lijken nog niet te komen. Sony heeft altijd al een langere tijd willen doen met de PlayStation 3 en de plannen van Microsoft zijn ongetwijfeld naar achteren geschoven vanwege het succes van Kinect, die een nieuwe markt heeft opgeleverd. Toch kunnen we wel nieuwe game-aankondigingen verwachten. Zullen we iets te zien krijgen van Dragon Age 3, een nieuwe Batman of een uitbreiding voor Star Wars: The Old Republic?

Gelukkig zal het niet lang meer duren voordat we dit allemaal weten. Over 10 dagen al vliegen Tom en ik richting Los Angeles om alles op de voet te volgen, natuurlijk samen met de redactie thuis. Het zal een drukke, maar hele fijne week worden!

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ben zo jaloers dat jullie dit mogen doen,
  om de E3 bij te wonen en zo op de hoogte te zijn van alle game nieuwtjes.

 2.   
  7lotus94's avatar

  bedoelen jullie in het een-na-laatste alinea niet Playstation 3 in plaats van 4?

  Voor de rest, veel plezier weer!

 3.   
  RenevdGijp's avatar

  Mag ik mee? Kijk vooral uit naar AC III en hoop op GTA V info. En natuurlijk nieuwe Xbox/PS aankondiging!

 4.   
  jamrex007's avatar

  Ik kijk ook uit Naar Tomb Raider en The Last of Us op de E3. en ik denk dat Killzoen 4 en Infamous 3 worden aangekondigd.

 5.   
  nunen007's avatar

  Ik hoop dat er heel veel nieuws over AC III uitkomt en voor Dishonored 😉

 6.   
  Neolite's avatar

  Halo 4! Kan niet wachten om daar meer van te zien. 8)