Gerucht: Retro Studios bezig met een cross-over tussen Metroid en Star Fox

De E3 in Los Angeles is minder dan drie weken van ons verwijderd en de geruchtenmolen wordt flink aangedraaid. Volgens de laatste geruchten is de alom geprezen ontwikkelaar Retro Studios bezig met een wel heel onverwachte nieuwe titel, namelijk een Metroid en Star Fox cross-over voor de Wii U. Het nieuws komt van Paul Gales Network, dezelfde blog die vorig jaar wist te melden dat Sony bezig zou zijn met PlayStation All-Stars Battle Royale. Echter moeten onderstaande details omtrent de Metroid en Star Fox cross-over nog even met een flinke dosis zout genomen worden, aangezien zelfs PGN niet helemaal zeker is van de waarheidsgetrouwheid van de bron.

Apparently teams at Retro were split between working with the Star Fox franchise or developing a new third-person action game that also involved air combat. Nintendo proposed an alternative, which is now being called ‘Star Fox – Metroid: Fusion Saga.’
Retro Studios zou bezig zijn geweest met een nieuwe game in de Star Fox-franchise, of een andere third-person actiegame die gericht was op luchtgevechten. Nintendo zou hierop een nieuw idee hebben aangedragen, genaamd Star Fox – Metroid: Fusion Saga. De game zal een simpele verhaallijn krijgen, waarin de (letterlijke) clash tussen de twee franchises uitgelegd zal worden. Tijdens een intergalactische warp komt het schip van Star Fox en zijn crew in botsing met het schip van Samus Aran, waardoor laatstgenoemde neerstort op een onbekende planeet. Vervolgens gaat Star Fox op zoek naar Samus, die op haar beurt de omgeving van de onbekende planeet verkent. Uiteindelijk zullen de twee Nintendo-iconen elkaar vinden en de strijd aangaan met de aartsvijand van Star Fox, Andross, die de symbiotische krachten van de Metroid-wezens wil gebruiken voor duistere doeleinden.

De game zal trouw blijven aan de eigenschappen van beide franchises. Zo zullen Star Fox-segmenten van de game vooral gericht zijn op actie, third-person lucht- en landgevechten in Arwings en op de voet. Daartegenover zullen de Metroid-gedeeltes vooral gericht zijn op isolatie en de verkennende eigenschappen uit de Metroid Prime-serie. Retro Studios zal ook het first-person perspectief uit de Metroid Prime-serie terugbrengen in de Metroid-gedeeltes van de nog aan te kondigen cross-over.

True to each franchise, Star Fox segments of the game are based on high-action, high energy third-person air and land-based combat, both in Arwings and on-foot. Conversely Metroid portions of the title are more isolated, lonely, and based on the first-person perspective introduced with Metroid Prime.
Het nieuws lijkt wel heel erg vergezocht en om die reden kunnen we er maar beter niet zo heel veel waarde aan hechten, hoewel Paul Gales Network het toch vaker bij het rechte eind lijkt te hebben. Op de E3 in juni horen we ongetwijfeld meer officiële informatie over alle geruchten rondom de nieuwe gameconsole van Nintendo en de bijbehorende games.

 1.   
  cookymonster's avatar

  Dit lijkt me toch maar een vreemd verhaal

 2.   
  Hitman047's avatar

  Rare combinatie. Ik betwijfel of er iets van waar is.

 3.   
  RenevdGijp's avatar

  Rare combo, maar kan interessant worden! Maar ik twijfel echt of het waar is, denk het niet!