CrewGrounds: Handhelds waar je enkel op kunt gamen zijn achterhaald

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze hun mening te geven over de volgende stelling:

Handhelds waar je enkel op kunt gamen zijn achterhaald

Johan Lubbers
Eens
Het is niet erg dat je op handhelds alleen kunt gamen. Er is nog steeds behoefte bij consumenten om lekker onderweg een spelletje te spelen. Het probleem is dat er nu veel goedkopere opties zijn voor onderweg. Mensen kunnen gewoon hun telefoon pakken en gratis op het internet surfen of voor een paar euro een game spelen. De traditionele handhelds gaan hier niet in mee en blijven games aanbieden die net iets goedkoper zijn dan op de consoles. Zolang die trend niet verandert, zie ik geen rooskleurige toekomst voor de Nintendo 3DS en de PlayStation Vita.

Richard Leurs
Eens
Ik heb al sinds jaar en dag een PlayStation Portable en ben ook al een tijdje in het bezit van een Nintendo 3DS, maar beide apparaten gebruik ik amper. Een handheld past gewoon niet meer in mijn leven. Als ik thuis ben game ik op mijn consoles of PC en onderweg pak ik zo nu en dan mijn Windows Phone of iPad. Een gadget die hoofdzakelijk bedoeld is om te gamen is voor mij achterhaald. Ik heb mijn tablet en telefoon altijd bij me en nog een gadget meeslepen is wat overdreven. Een gaming handeld is voor mij echt overbodig. Natuurlijk zijn er genoeg mensen die in hun gameritme wel ruimte hebben voor een handheld. Toch is een gadget waar je hoofdzakelijk alleen op kan gamen in mijn opzicht achterhaald. Een Xbox-tablet of een echt goede PlayStation-telefoon zijn toch echt de toekomst!

Wester Wagenaar
Eens
Mijns inziens zijn de PlayStation Vita en Nintendo 3DS geen handhelds waar slechts spelletjes op gespeeld kunnen worden. Sony presenteert diens Vita als een waar multimediastation, terwijl de 3DS van allerlei kekke toevoegingen als een camera, 3D-filmpjes en een muziekspeler geniet. Wel is het zo dat de handhelds een steeds diverser arsenaal aan mogelijkheden zullen moeten implementeren, willen ze nog overleven. In die zin zijn handhelds waar enkel op gegamed kan worden dan ook achterhaald.

Daniël de Zwart
Eens
Met pijn in mijn hart moet ik het eens zijn met deze stelling. Diep van binnen is voor mij de intentie voor een handheld dat je er onderweg even snel op kunt gamen. Dit was dan ook vrijwel altijd het geval met de GameBoy. De PlayStation Portable bood echter al grote games, waardoor reizend gamen soms lastig werd. Met de komst van de PlayStation Vita en Nintendo 3DS gaat deze traditie verder, maar ze moeten ook meer bieden om mee te kunnen draaien in de maatschappij. Consumenten zullen sneller voor een smartphone of tablet kiezen als een handheld alleen maar simpelweg games afspeelt. Nee, een handheld heeft wel een internetverbinding nodig, applicaties, vernuftige features zoals camera’s, touchscreens en wellicht 3D. Anders worden ze ondergesneeuwd door de grootse techneutenmarkt. In dat opzicht zijn handhelds, die alleen bedoeld zijn om op te gamen, inderdaad achterhaald.

Leon Kempers
Oneens
Wanneer ik me verveel en ik zoek naar iets om de tijd te doden, dan haal ik mijn mobiele telefoon of iPod vaak tevoorschijn. In de digitale winkels van deze apparaten zijn talloze leuke spelletjes te vinden die je vaak voor nog geen euro (en soms zelfs voor niets) kunt binnenhengelen. En daar zal de software voor de zogenaamde “dedicated handhelds” nooit tegenop kunnen boksen. Maar dat is ook niet nodig! Handhelds zijn namelijk voor totaal andere doeleinden ontwikkeld. Je PlayStation Vita of (3)DS gebruik je wanneer je zin hebt in een diepgaande en uitgebreide ervaring, terwijl de mobiele apparaten vooral geschikt zijn voor kleine en oppervlakkige spelletjes. Dedicated handhelds en mobiele telefoons kunnen naar mijn mening dus perfect naast elkaar bestaan.

 1.   
  mmx's avatar

  Lariekoek de handhelds zijn nog steeds leuk !

 2.   
  cool ice's avatar

  ik ben het helemaal met Leon eens. de handhelds als de vita en 3ds, en de spelletjes die je op je mobiel speelt, zijn twee compleet verschillende dingen. want of je nou uncharted op je vita speelt of angry birds op je mobiel, dat is toch wel een groot verschil. je kunt die twee (nog) niet met elkaar vergelijken.

 3.   
  VkraM16's avatar

  cool ice schreef, "ik ben het helemaal met Leon eens. de handhelds als de vita en 3ds, en de spelletjes die je op je mobiel speelt, zijn twee compleet verschillende dingen. want of je nou uncharted op je vita speelt of angry birds op je mobiel, dat is toch wel een groot verschil. je kunt die twee (nog) niet met elkaar vergelijken. "

  Vergeet niet dat de spelletjes voor de mobiel ook steeds groter worden denk maar aan GTA 3, die nog niet zo heel lang geleden is uitgebracht voor ongeveer 5 euro.
  Dus in de toekomst zullen de bedrijven van de handhelds toch echt iets moeten vernieuwen anders zal de handheld toch echt achterhaald zijn.

 4.   
  cool ice's avatar

  VkraM16″][quote=”cool ice schreef, "ik ben het helemaal met Leon eens. de handhelds als de vita en 3ds, en de spelletjes die je op je mobiel speelt, zijn twee compleet verschillende dingen. want of je nou uncharted op je vita speelt of angry birds op je mobiel, dat is toch wel een groot verschil. je kunt die twee (nog) niet met elkaar vergelijken. "

  Vergeet niet dat de spelletjes voor de mobiel ook steeds groter worden denk maar aan GTA 3, die nog niet zo heel lang geleden is uitgebracht voor ongeveer 5 euro.
  Dus in de toekomst zullen de bedrijven van de handhelds toch echt iets moeten vernieuwen anders zal de handheld toch echt achterhaald zijn.[/quote]
  ja daar heb je helemaal gelijk in. mobieltjes worden ook steeds krachtiger, het is dan de taak van de handhelds om dat voor te blijven.

  wat wel altijd een verschil blijft is dat de handhelds ook daadwerkelijk knoppen en joysticks hebben. dat speelt denk ik toch prettiger dan gewoon een touchscreen.

 5.   
  Fawaka-W's avatar

  Zolang de technisch meer kunnen dan de smartphone (ps vita vs iphone) gaat ze wel blijven bestaan.

 6.   
  toqeer's avatar

  vind ik niet kijk maar naar de psvita die is nu egt niet achterhaald later mischien

 7.   
  Fox's avatar

  De ipod games van tegenwoordig aardig goed. Vooral de ports zijn awsome. Zo als gta3 en ff1-3. Maarja het is een voorkeur. Of je betaalt 200 euro voor een ipod en free games of je koopt een handheld voor 150-250 en koopt spele voor 20-50.

 8.   
  RenevdGijp's avatar

  Heel lastig inderdaad. Zelf eens met Sir Leon