Gamersnet.nl

Nieuwe afbeelding Wii U controller toont analoge sticks

Het is alweer een tijdje geleden dat we de speciale tablet controller van de Wii U in vol ornaat hebben gezien, maar we hebben nieuws! Op onderstaande ´gelekte´ afbeelding zijn een aantal aanpassingen aan de controller te zien. De grootste verandering zijn de traditionele thumbsticks, die de kleinere sticks van het eerdere design vervangen. De Nintendo 3DS maakt ook gebruik van de kleinere stick en het leek erop dat Nintendo daar ook voor zou gaan kiezen voor de controller van de Wii U. 

Ook hebben de start en select knoppen een nieuwe plek gekregen. Laatstgenoemden zijn verplaatst naar de rechterkant van de gamepad. Daarnaast is er een kleine knop te vinden waarop een vierkant staat afgebeeld. Daarmee zal waarschijnlijk de synchronisatie met de Wii U-console uitgevoerd kunnen worden. Last but not least, heeft de controller ook een nieuw logo van de nieuwe spelcomputer gekregen. Zal dit het definitieve logo zijn?

Na verschillende berichten van ontwikkelaars dat de controller niet goed zou werken, lijkt Nintendo toch voor het grootste gedeelte bij haar design te blijven. Ook de naam lijkt vast te staan, ondanks eerdere berichtgeving over de geruchten dat Nintendo zou overwegen om de naam Wii U te veranderen.


Nog even en dan zullen alle gordijnen open gaan. Op de E3 in juni zal Nintendo groots uitpakken met de opvolger van de Wii en komen we dus te weten hoe de Wii U-controller er uit zal zien. Natuurlijk lees je hier ook alles op GamersNET over.