GN Examenhulp: de examens van maandag, 21 mei

Na het ongekende succes van vorige jaar keren we terug met de GN Examenhulp. Het lesprogramma van GamersNET waarmee alle examenkandidaten zich perfect kunnen voorbereiden op hun examens, door middel van… Games! Want wat kunnen games toch leerzaam zijn! En niet alleen voor het herladen van een vuurwapen en het openbreken van auto’s. Nee, ook voor echte vakken. De GN Examenhulp laat het zien! Elke dag behandelen we twee vakken van de volgende dag.

En de volgende dag is natuurlijk pas maandag. Een lekker lang weekend dus om je extra goed voor te bereiden op je examens van maandag! Wat kunnen jullie de komende dagen perfect spelen voor de vakken Geschiedenis en Wiskunde

Geschiedenis – HAVO en VWO

Geschiedenis is een leuk vak, zeker als we het ook nog eens kunnen combineren met een stukje Nederlandse game-geschiedenis. Want in 2004 kwam een toen nog onbekende studio met een game over de Vietnam-oorlog. En laat dat nou net het examenonderwerp zijn voor Geschiedenis dit jaar.

Guerrilla Entertainment is inmiddels veel bekender van de Killzone-franchise, maar het begon ooit met Shellshock: Nam ‘ 67, een game die begint in Zuid Saigon en later in de Ton Kum provincie zal vorderen. Je team van soldaten moet daar namelijk op zoek naar een vermiste journalist.

Hoe het allemaal afloopt kun je natuurlijk zelf proberen in de game en omdat de game al wat ouder is, zal het geen probleem zijn om deze voor een kleine prijs te bemachtigen. Ook is het natuurlijk leuk om te zien waar het grote Guerrilla mee begonnen is.

[SCREENSHOTS]

Wiskunde – VMBO

Hoe leer je Wiskunde in een game? Op school zijn al genoeg spellen te vinden die je leren sommen te maken en wiskundige problemen op te lossen. Bij GamersNET werken wij liever aan ons ruimtelijke inzicht. Echochrome is geïnspireerd op de wiskundige kunstenaar M.C. Escher, die met dieptes verschillende beelden laat verschijnen of verdwijnen.

En het is precies die diepte waar de game gebruik van maakt om pittige puzzels voor te schotelen, die je ruimtelijke inzicht zeker op de proef stellen. Mocht je je brein even willen kraken, dan is deze game te downloaden via het PlayStation Network.

Maandag geven we adviezen voor het vak Engels voor het VMBO en Grieks voor het VWO! Tot dan!

P.S. Tips voor geschikte games zijn welkom!

  1.   
    FishHookz's avatar

    Maak me alleen echt zorgen om wiskunde en Natuurkunde maar helaas is dan 40% van al mijn examens 😥

  2.   
    lassieman's avatar

    Komen jullie nou op 3 FM, net als vorig jaar? Engels leer je trouwens met alle Engelstalige game ;d

  3.   
    Leon 2.0's avatar

    lassieman schreef, "Komen jullie nou op 3 FM, net als vorig jaar? Engels leer je trouwens met alle Engelstalige game ;d"

    Jazeker. Zoals je op de op de GamersNET Facebook kan lezen, zal Peter vanavond om 18.00u in het examenjournaal op 3FM langskomen. 🙂

    Edit: Oh, en ook op onze Twitter. 😉

  4.   
    lassieman's avatar

    Shit, heb ik het gemist… Is het nog ergens terug te vinden?

  5.   
    Petor's avatar

    Maar natuurlijk is het terug te luisteren! Op 3FM! 🙂

  6.   
    lassieman's avatar

    Haha, dankje ;D

  7.   
    gouanoz's avatar

    Natuurkunde voor VWO staat er niet bij, wat moet ik nu doen om voor te bereiden?!

  8.   
    RenevdGijp's avatar

    Super leuk, en ik doe niet eens examen!