Ubisoft Massive bezig met next-gen project

De Zweedse tak van Ubisoft, Ubisoft Massive te Malmö, waar Peter eerder al voor Far Cry 3 was, zou aan een nieuw project werken voor de volgende generatie consoles. De studio, die werkte aan World In Conflict en meehielp met Assassin’s Creed: Revelations en Far Cry 3, ontwikkelt volgens Gamers Globe een titel met ‘modern AAA Online game features’.

Looking for a great job creating games? Ubisoft Massive is currently looking for an Online Game Programmer to join us in working with a next-gen project.
Gamers Globe kwam hier achter doordat Ubisoft Massive een online game programmer zoekt voor een next-gen project. Kwaliteit en oog voor detail zouden hoog in het vaandel staan en als je de baan krijgt, kom je met ervaren mensen te werken, aldus Massive.

Om welke game het gaat is natuurlijk nog niet bekend.

  1.   
    Neolite's avatar

    Dit is toch volkomen logisch? De next-gen Consoles komen waarschijnlijk al in 2013/2014 dus dan moeten de studio’s nu al bezig zijn met de games(denk aan een 4 jaar productie traject).

  2.   
    Sympharion's avatar

    Neolite schreef, "Dit is toch volkomen logisch? De next-gen Consoles komen waarschijnlijk al in 2013/2014 dus dan moeten de studio’s nu al bezig zijn met de games(denk aan een 4 jaar productie traject)."

    Sterker nog, de eerste nextgen console komt dit jaar al.

  3.   
    Neolite's avatar

    Nee? Wii U is geen Next-gen console. Die brengt Nintendo naar hetzelfde niveau wat de Xbox360 en de Playstation 3 al meerdere jaren hebben.

  4.   
    LightFasher's avatar

    Ik wil er best meer over weten, maar dan moeten toch echt eert die next-gen console(s) aangekondigd worden.

  5.   
    fabiankok's avatar

    Neolite schreef, "Nee? Wii U is geen Next-gen console. Die brengt Nintendo naar hetzelfde niveau wat de Xbox360 en de Playstation 3 al meerdere jaren hebben."

    Dit.

    Snap niet dat mensen de WiiU kunnen zien als next-gen.. het is gewoon een gigantisch late ”current-gen”

    Maarja, denk persoonlijk dat we pas de nieuwe consoles in 2014 zien, misschien eind 2013 (MS dan, sony gaat weer later komen gok ik zo)

  6.   
    Sympharion's avatar

    Neolite schreef, "Nee? Wii U is geen Next-gen console. Die brengt Nintendo naar hetzelfde niveau wat de Xbox360 en de Playstation 3 al meerdere jaren hebben."

    Oh, sinds wanneer werk jij bij Nintendo? Of kom je uit de toekomst? Is het al bevestigd dat het hetzelfde niveau is? En als dat zo is, wie zegt dat de Xbox 8 en PS4 ook niet hetzelfde niveau zijn? Is dus nog geen uitspraak over te doen behalve dat de Wii U “feitelijk” next-gen is.
    Next-gen is een afkorting van Next Generation wat Volgende Generatie betekend. De Wii U is de eerste console van de achtste generatie spelcomputers. Dus is het een next-gen(eration)/volgend-gen(eratie) systeem.

    Daarnaast heeft EA laatst nog gezegd: “De Wii U is absoluut een next-gen platform”.

  7.   
    Neolite's avatar

    En de volgende Xbox en Playstation? Zijn die dan Future-Gen? Aangezien de Wii U naar schatting 2,5x zo sterk zal zijn als de huidige consoles. Dat is beschamend als je je bedenkt dat de Xbox360 en Playstation3 al sinds 2006 op de markt zijn.

    De volgende Xbox en Playstation zal naar schatting 8 tot 10 keer krachtiger worden. En dat in 2013, waar de Wii U eind dit jaar zal verschijnen. Dus leuk dat je het “feitelijk” Next-Gen noemt. Maar voor mij komen de echte Next-Gen consoles pas volgend jaar.

  8.   
    Sympharion's avatar

    Neolite schreef, "En de volgende Xbox en Playstation? Zijn die dan Future-Gen? Aangezien de Wii U naar schatting 2,5x zo sterk zal zijn als de huidige consoles. Dat is beschamend als je je bedenkt dat de Xbox360 en Playstation3 al sinds 2006 op de markt zijn.
    De volgende Xbox en Playstation zal naar schatting 8 tot 10 keer krachtiger worden. En dat in 2013, waar de Wii U eind dit jaar zal verschijnen. Dus leuk dat je het “feitelijk” Next-Gen noemt. Maar voor mij komen de echte Next-Gen consoles pas volgend jaar."

    Het is een feit dat zowel Wii U als PS4 en Xbox 8 next-gen zijn. (letterlijk).
    Over de kracht van alle consoles is alleen nog maar bekend dat het ondergeklokte prototype van de Wii U van afgelopen E3 minimaal even krachtig is als de huidige generatie, naar alle waarschijnlijkheid iets krachtiger. Over de Xbox 8 en PS4 is nog helemaal niks bekend over de kracht. De een zegt Avatar graphics, de andere zegt 1x beter dan de Wii U. Daarvoor moeten we de E3 afwachten.

  9.   
    Neolite's avatar

    Je leest blijkbaar niet goed wat ik zeg. Het boeit mij werkelijk niets dat het “feitelijk” Next-Gen consoles zijn. Ik vind dat je dat moet verdienen door ook daadwerkelijk een product neer te zetten dat meerdere malen beter is dan wat momenteel op de markt is. Hetzelfde dat ik de Wii ook geen Next-gen vind in verhouding tot de Xbox360 en de Playstation 3.

  10.   
    Sympharion's avatar

    Neolite schreef, "Je leest blijkbaar niet goed wat ik zeg. Het boeit mij werkelijk niets dat het “feitelijk” Next-Gen consoles zijn. Ik vind dat je dat moet verdienen door ook daadwerkelijk een product neer te zetten dat meerdere malen beter is dan wat momenteel op de markt is. Hetzelfde dat ik de Wii ook geen Next-gen vind in verhouding tot de Xbox360 en de Playstation 3."

    Oké,
    Maar dan nog weet je nog niet hoe sterk de Xbox 8 en PS4 worden. En Nintendo staat erom bekend om een half zo krachtig prototype te laten zien. De final versie wordt meestal bijna de helft zo sterk. En er gaan nu zelfs geruchten dat de Nintendo de Wii U nu “getweaked” heeft om de Unreal Engine 4 aan te kunnen.
    Oh, er zijn btw ook al afbeeldingen van de Unreal Engine 4 verschenen, vandaag.
    Maarja, we zullen waarschijnlijk 4 en 5 juni zien wat de toekomst ons gaat brengen. Dan kun je zien welke consoles nu de echte next-gen zijn. Ik heb er in ieder geval al zin in! 🙂