GN Examenhulp: de examens van morgen, dinsdag 15 mei

Na het ongekende succes van vorige jaar keren we terug met de GN Examenhulp. Het lesprogramma van GamersNET waarmee alle examenkandidaten zich perfect kunnen voorbereiden op hun examens, door middel van… Games! Want wat kunnen games toch leerzaam zijn! En niet alleen voor het herladen van een vuurwapen en het openbreken van auto’s. Nee, ook voor echte vakken. De GN Examenhulp laat het zien! Elke dag behandelen we twee vakken van de volgende dag. Voor morgen is behandelen we de vakken voor VMBO en VWO!

Geschiedenis – VMBO GL / TL

Vorig jaar gaven wij Empire: Total War als geweldige tip voor geschiedenis, maar wat weten we eigenlijk van de prehistorie? Nou, best wel veel als je in Age of Empires wilt duiken. Of je nu meer wilt weten over de Grieken, Gojoseon, Shang Dynastie, Yamato, Babyloniërs, Hettieten, Perzen, Assyriërs, Egyptenaren, Sumeriërs, Minoïers of Feniciërs, uiteindelijk begint elke samenleving met hout, steen en voedsel.

We raden jullie overigen niet aan dit antwoord daadwerkelijk te geven op jullie toets. Hoe stoer het ook is om al die volken te kennen natuurlijk. Om lekker in de sfeer te komen is het wel een lekkere game en inmiddels nog retro ook!

[SCREENSHOTS]

Tekenen, Handenarbeid en Textiele vorming – VWO

Tekenen is leuk voor bijna iedereen, maar morgen is het voor VWO leerlingen helemaal verplicht. Schroom niet, want uDraw is hier. Met dit kekke apparaatje van THQ kun je thuis leren de mooiste creaties te maken. En niet alleen meer voor de huismoeders met een Wii, nee, ook echte hardcore gamers op PS3 en Xbox 360 kunnen ermee aan de slag.

In makkelijke stappen kun je gezichten leren tekenen, maar ook landschappen en tekeningen van verschillende bekende figuren. Kortom, als je echt wilt leren tekenen, start je uDraw op!

Morgen geven we adviezen voor het vak Nederlands voor het VMBO en Wiskunde B voor het VWO! Tot dan!

P.S. Tips voor geschikte games zijn welkom!

 1.   
  lassieman's avatar

  Leuk dit ;D Anno had je zeker vorig jaar al voor economie?

 2.   
  Petor's avatar

  lassieman schreef, "Leuk dit ;D Anno had je zeker vorig jaar al voor economie? "

  Nee, SimCity 😉

 3.   
  Fabianb's avatar

  Die age of empires screen. 😮 Awesomeness.

 4.   
  Hitman047's avatar

  Fabianb schreef, "Die age of empires screen. 😮 Awesomeness. "

  Precies wat ik ook dacht. Puur, Old school, jeugd-sentiment. Deeltje 1 is alweer bijna 15 jaar oud. Wat heb ik me met die game lang vermaakt zeg. 😉

 5.   
  timishier's avatar

  ben benieuwd wat voor game jullie bij nederlands gaan linken van morige. Ik ga iig aan diablo TIMING FTW 🙄

 6.   
  Bulletfox's avatar

  AoE age of kings speel ik nog steeds helemaal plat met lannen met mn maatjes !!! best lan game ooit

 7.   
  Zeeha's avatar

  I like this!

 8.   
  )GN(-Erik's avatar

  Hoe kan je van Tekenen, Handenarbeid en Textiele vorming een examen afleggen?? Dat is toch gewoon de mening van andere mensen of ze het mooi of lelijk vinden wat je hebt getekend/geknutseld?? :S