Epic Games: Graphics zijn van cruciaal belang

Epic Games heeft nogmaals haar wens voor de nieuwe generatie consoles uitgesproken: pure kracht. Tim Sweeney, de oprichter van Epic Games, gelooft namelijk dat de huidige consoles daarom zo succesvol zijn:

The thing that separates consoles from FarmVille is the fact that consoles define the high-end gaming experience. When you look for the best graphics available in the whole game industry today, you look at Xbox 360 and PlayStation 3, and those games are the best out there.
Volgens Tim Sweeney wordt het voor Sony en Microsoft een grote uitdaging om miljoenen gamers opnieuw dure hardware te laten kopen. Dit kan enkel lukken met bloedmooie graphics:
To do that you need awesome games that provide a level of graphical fidelity that people have just not seen or even imagined previously. And so the big opportunities for future consoles is to bring that to an entirely new level by delivering a dramatic increase in raw computing power.
Dit is niet de eerste keer dat Epic Games haar mening geeft over de nieuwe generatie consoles. In februari gaf Sweeney al aan dat de nieuwe generatie niet twee of drie keer zo sterk moeten worden, maar fundamenteel krachtiger.

 1.   
  RenevdGijp's avatar

  Zelf ook van Wii naar PS3 gegaan, kon het niet meer aan, die graphics. Graphics zijn niet cruciaal maar wel degelijk van groot belang!

 2.   
  Fatal1ty's avatar

  De Next-Gen console kan wel bijzonder krachtig zijn, Maar je moet dan wel weer je portefeuille een heel eindje optrekken & als je kant goedkoop op wil gaan, ga je de ps3 kant weer op. enig nadeel van de pc is: dat je je systeem moet updaten, ik zit er eigenlijk over na te denken om gewoon een console doen, kom je uiteindelijk toch wel een stuk goedkoper uit. ๐Ÿ™„

 3.   
  Neolite's avatar

  Onzin, een Console zit op een prijs van 400 euro. Een pc kost al gauw een kleine 400 euro. Tel dit bij elkaar op en voor 800 euro kan je een hele goede game pc samenstellen.

 4.   
  Fatal1ty's avatar

  Neolite schreef, "Onzin, een Console zit op een prijs van 400 euro. Een pc kost al gauw een kleine 400 euro. Tel dit bij elkaar op en voor 800 euro kan je een hele goede game pc samenstellen. "

  Wat bazel je nou, voor een echte ”hardcore” pc moet ik er toch wel zo’n.. 1500 eurotje’s voor neerleggen, kijk eventueel op m’n account en reken maar uit.
  ๐Ÿ˜‰

 5.   
  Neolite's avatar

  Dergelijke pc’s zijn overdreven duur. Voor de helft van dat bedrag kan je een pc samenstellen die 75% van de prestatie behaald. En wat jij hebt is geen zogenaamde “hardcore” pc. Wat jij hebt is pure overkill en geldverspilling.

 6.   
  Fatal1ty's avatar

  Ik vind dat persoonlijk geen overkill, het gaat mij om de performance neem bijvoorbeeld: BF3 en/of Crysis 2 alles maximaal met AA & dan toch 60 ร 80 Fps ik vind de beleving van het gamen voornamelijk intenser & leuker, en als je dan grafisch om het hoekje komen kijken bij de ps3, tja.. doe maar dan maar een PC, maar dat is natuurlijk mijn mening. ๐Ÿ˜‰

 7.   
  Neolite's avatar

  Jij legt de vergelijking tussen de consoles en de pc. Vervolgens stel ik simpelweg dat je voor 800 euro een pc kan samenstellen die betere beelden kan weergeven dan de console. Dus vandaar dat ik aangeef dat je voor hetzelfde geld een pc kan samenstellen die beter presteert dan een console en waar je natuurlijk veel meer op kan.

  Om bij te blijven ben je dan na 2,5 jaar is een keer een nieuwe videokaart nodig. De kaart die jij hebt kost 500 euro. Dus als jij die naast de GTX560TI zou leggen, mijn kaart. Dan zou de 680 2,5 maal zo goed moeten zijn, dat is hij niet.

  Waar ik dus op doel, is dat door zulke dure hardware te kopen, het inderdaad een hele dure grap wordt.Alleen als je dus gewoon rond de midrang/high-end producten gaat zitten, kan je meer voor minder geld.

 8.   
  Fatal1ty's avatar

  Daar heb je wel een punt.

 9.   
  soldierarjan's avatar

  ze moeten niet alleen de graphics wat verbeteren maar vooral juist de ai van je tegenstanders dat heb ik veel liever dan graphics.

 10.   
  Fatal1ty's avatar

  Inderdaad maar moet je eens hiernaar kijken:http://youtu.be/r5nB9u4jjy4 dan is de A.I zeer slim inclusief de console.

 11.   
  )GN(-Erik's avatar

  Voor mij zijn de graphics al genoeg als je het spel in ieder geval zichtbaar is. Daarnaast boeit het mij niet of het er mooi of lelijk uit ziet, als het maar speelbaar is. Voor mij staat gameplay nog steeds boven graphics en dat zal pas veranderen als het Holodeck van Star Trek gemaakt wordt ๐Ÿ˜€

 12.   
  H4RDSTYLE's avatar

  Voor het beste van het beste ben enkele duizenden kwijt voor een “hardcore pc”

 13.   
  Neolite's avatar

  H4RDSTYLE schreef, "Voor het beste van het beste ben enkele duizenden kwijt voor een “hardcore pc”"

  Nogmaals, het beste van het beste moet je niet willen. Dan betaal je ongeveer 50% te veel. En daar krijg je een prestatie bonus van 25% voor terug. Een videokaart upgraden eens in de zoveel jaar kost je veel minder geld en bereik je bijna hetzelfde mee.

 14.   
  Fatal1ty's avatar

  H4RDSTYLE schreef, "Voor het beste van het beste ben enkele duizenden kwijt voor een “hardcore pc”"

  De gemiddelde gamer doet het met een 4 gb ram gtx 560 ti en een 2400ktje dus ik mag trots zijn.
  ๐Ÿ˜›