Sony Amerika neemt standpunt in: blokkeren tweedehandse games is anti-consument

Jack Tretton, chief executive officer van Sony Computer Entertainment Amerika, heeft gezegd dat hij geen fan is van het idee om technologie in de nieuwe generatie consoles te gaan gebruiken, die het spelen van gebruikte games onmogelijk maakt. Tretton vindt dat gebruikte games “geweldig zijn voor consumenten” en dat het blokkeren ervan, een slechte zet is richting consumenten. Hij ging zelfs zover om het een “anti-consumenten” beleid te noemen.

Er is in de game-industrie al lange tijd een discussie gaande of de next-gen consoles het voor de gebruikers nog wel mogelijk moeten maken om tweedehandse games te kunnen spelen. Crytek’s director of creative development, Rasmus Hojengaard, leek het een aantal weken geleden nog een uitstekend plan om tweedehands games te bannen en vertelde dat hij het zal toejuichen, mocht het in de toekomst geïmplementeerd worden. Later is Rasmus waarschijnlijk teruggefloten door zijn meerdere, aangezien hij in een vervolggesprek aangaf dat zijn commentaar met een korreltje zout genomen moest worden.

Nu duidelijk is geworden dat in ieder geval Jack Tretton het geen goed idee vindt, lijkt het alsof Sony de kant van de consument gaat kiezen. Dat is goed nieuws, aangezien het voor mensen met een klein budget mogelijk blijft om al die goede games op een later tijdstip voor een zachte prijs te kunnen kopen. Tretton is ‘slechts’ CEO van Sony Amerika, dus de uiteindelijke beslissingen worden in Japan genomen.

 1.   
  lassieman's avatar

  Ik ben het wel met hem eens.

 2.   
  RenevdGijp's avatar

  2e hands is juist fijn, vind ik. Agree!

 3.   
  Fatal1ty's avatar

  Hehé ze komen er ook achter.. 😛

 4.   
  Neolite's avatar

  Zelfs als men het gaat invoeren, ze komen er vanzelf wel achter hoe de consument er over denkt. De verkopen zullen gewoon teruglopen. Veel mensen kopen een game om hem later door te verkopen indien uitgespeeld.

 5.   
  stoneface's avatar

  ik koop af en toe wel eens tweedehans.
  😀 meer gamen=minder geld 😀

 6.   
  Koen's avatar

  Waarom stopt Sony dan van die lelijke multiplayer consumptiecodes bij hun exclusives. Een beetje blokkeren mag dan wel weer?

 7.   
  barto89's avatar

  Klasse sony

 8.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Tja maar wat gaat Microsoft en Nintendo nu doen ook gezzelig mee doen, of koppig bljiven en stand houden.
  Ben benieuwd! 🙄

  Koen schreef, "Waarom stopt Sony dan van die lelijke multiplayer consumptiecodes bij hun exclusives. Een beetje blokkeren mag dan wel weer?"

  Uuuh… goed punt want zal dat ook opnieuw gaan gebeuren met de nieuwe Playstation 4 console?!

 9.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ben het met hem eens 😀

 10.   
  firehopper211's avatar

  De waarde zit hem dan ook nog in het spelen van een geweldige game die misschien nergens anders meer is te verkrijgen. 🙂

 11.   
  STRAIGHT FLUSH's avatar

  Op het moment dat het spel verkocht wordt is het jou eigendom en mag je zelf kiezen wat je ermee doet het is al belachelijk dat ze nadenken over een systeem dat tweedehands spellen blokkeerd, georganiseerde misdaad…