Minecraft: Xbox 360 Edition winstgevend binnen één uur

Minecraft doet het ontzettend goed op de PC: het spel is inmiddels al ruim 5,8 miljoen keer verkocht en er zijn zelfs al 28,5 miljoen geregistreerde gebruikers. Het was dus wel te verwachten dat de Xbox 360-versie van de game een commercieel succes zou worden, maar dat het spel binnen één uur al winstgevend zou zijn, hadden weinigen zien aankomen.

Markus “Notch” Persson, de bedenker van Minecraft, liet via Twitter weten:

Well then. Saw the official sales numbers for the first 24 hours of Minecraft Xbox 360, and it’s very, very good. Profitable in an hour.
Tom was ook zeer enthousiast over de Xbox 360-versie van Minecraft en beoordeelde het spel in zijn review met een 8.5.

 1.   
  ms13694's avatar

  Heel erg knap hoe een indiegame als minecraft kon uitgroeien tot het fenomeen wat het nu is

 2.   
  Neolite's avatar

  Even voor de mensen die niet snappen waarom er geen Playstation versie is. De Xbox360 heeft dezelfde architectuur als de PC en daarom is het heel makkelijk om games over te zetten van PC naar Xbox360 en vice versa. Voor de Playstation gaat dit veel meer geld en tijd kosten.

 3.   
  huntedjohan's avatar

  Neolite schreef, "Even voor de mensen die niet snappen waarom er geen Playstation versie is. De Xbox360 heeft dezelfde architectuur als de PC en daarom is het heel makkelijk om games over te zetten van PC naar Xbox360 en vice versa. Voor de Playstation gaat dit veel meer geld en tijd kosten."

  goed dat je het vermeld, want ja die vraag kwam gelijk bij mij naar boven. waarom wel xbox 360 en niet PS3. verder natuurlijk heel erg knap gedaan om zo snel winstgevend te kunnen zijn.

 4.   
  SonyBoy's avatar

  Zeer gaaf spel, het enigste minpunt is dat het gewoon nog erg veel dingen mist die je op de pc hebt en er alsnog 1600 punten voor moet betalen. (Ik hoorde zelfs dat creative mode er niet eens in zat.) Dit is momenteel het enigste dat mij weerhoud van het spel te kopen.

 5.   
  lolface1008's avatar

  Ze hebben ook gezegt dat het een soortgelijk update systeem in de toekomst krijgt, dus craetive mode word later nog toegevoeg. Hetzelfde geldt voor pistons en The End.

 6.   
  yostiemontana's avatar

  martijngobes schreef, "Ze hebben ook gezegt dat het een soortgelijk update systeem in de toekomst krijgt, dus craetive mode word later nog toegevoeg. Hetzelfde geldt voor pistons en The End."

  En nu maar hopen dat dat een update wordt, en niet een dlc van een paar euro. Want dan haak ik af

 7.   
  Koen's avatar

  Neolite schreef, "Even voor de mensen die niet snappen waarom er geen Playstation versie is. De Xbox360 heeft dezelfde architectuur als de PC en daarom is het heel makkelijk om games over te zetten van PC naar Xbox360 en vice versa. Voor de Playstation gaat dit veel meer geld en tijd kosten."

  Ze hebben dit spel compleet en opnieuw van de grond af moeten bouwen. Jawa werkt niet op de Xbox. Ik denk dat het eerder een Xbox exclusive is omdat Microsoft die troef wilt hebben.

 8.   
  lassieman's avatar

  Netjes hoor. Minecraft is natuurlijk ook wel een erg vet spel 😉

 9.   
  ronineter's avatar

  yostiemontana schreef, "

  ”martijngobes” schreef, "Ze hebben ook gezegt dat het een soortgelijk update systeem in de toekomst krijgt, dus craetive mode word later nog toegevoeg. Hetzelfde geldt voor pistons en The End."

  En nu maar hopen dat dat een update wordt, en niet een dlc van een paar euro. Want dan haak ik af"

  Ik denk dat het gewoon een update wordt als het aan notch en heb ligt