GN Poll: Handhelds waar je enkel op kunt gamen zijn achterhaald

De game-industrie staat niet stil, waardoor gamers op elk moment van de dag genoeg gespreksmateriaal hebben. Maar net als elk organisme dat gezegend is met een brein verschillen gamers vaak van mening, dus discussiëren ze heel wat af. Elke twee weken geeft GamersNET al die mensen de mogelijkheid om zich helemaal uit te leven en hun ongezouten, ongecensureerde en keiharde mening te geven over een nieuwe poll, zelfs al mondt dit soms uit in felle discussies waarbij bloed niet wordt geschuwd. Maar eerst blikken we even terug op de poll van 23 april, om te kijken welke partij deze keer de overhand had.

We merkten toen op dat veel gamers thuis meer hebben staan dan enkel een kast met spellen. Zij hebben ook één of meerdere actiefiguren, (strip)boeken of zelfs kleding van hun favoriete game in hun bezit. Wij waren benieuwd of jij ook in laatstgenoemde categorie valt, of dat zulk geeky gedoe niets voor jou is. Daarom vroegen we je antwoord te geven op de volgende vraag: Verzamel jij merchandise van je favoriete game? En toen bleek dat de meerderheid zich hier niet aan waagt: maar liefst twee op de drie stemmers gaven aan geen merchandise van games te verzamelen. 34% liet weten thuis wel één of meer poppetjes, boeken of T-shirts te hebben van zijn of haar favoriete spel. Een greep uit jullie reacties:

stuffedgamer:

Van een select aantal titels (MortalKombat, Rabbids, Gta) spaar ik redelijk wat: poppetjes, posters, shirts, wat ik maar kan vinden, verder neem ik meestal genoegen met de extras van een leuke special/collectors edition.
Kim231:
Voorheen interesseerden die dingen mij niet zo, maar sinds ik vorig jaar met de GN game awards het Xbox pakket heb mogen ontvangen ben ik helemaal into het verzamelen van merchandise van leuke games. Heb er zelfs 150euro voor over gehad om de Gears of War Epic Edition te kunnen krijgen. Dat beeldje van Marcus moest ik gewoon hebben^^ Ik heb drie schappen vol met beeldjes, boeken en andere game-related spullen ;D (plus nog wat dingen waar ik geen plek voor heb en die gewoon in de doos zitten x.x)
ps3 gek:
Ik heb wel wat merchandise van verschillende games, echter is “verzamelen” wel een groot woord. Ik koop van mijn favoriete games vaak wel de special edition. Daar zit dan toevallig vaak iets extra’s bij zoals bij Uncharted 3 met de sleutelhanger. Maar nee, ik ga niet op zoek naar merchandise om te verzamelen.
Klik hier voor de meningen van de redacteuren van GamersNET.


Nieuwe stelling
Het is geen geheim dat de Nintendo 3DS en PlayStation Vita het op commercieel vlak slecht doen. Beide handhelds verkopen onder verwachtingen van Nintendo en Sony, waardoor ook de software-verkopen tegenvallen. Games voor mobiele apparaten met iOS of Android daarentegen vliegen over de virtuele toonbank en er zijn wereldwijd flink wat ontwikkelaars die een flinke boterham verdienen met de verkoop van deze goedkope spelletjes. Sommigen beweren daarom dat het tijdperk van dedicated handhelds voorbij is en dat games op telefoons en tablets de toekomst hebben. Ben jij het met hen eens, of juist niet? Laat het ons weten door je mening te geven over de volgende stelling:

Handhelds waar je enkel op kunt gamen zijn achterhaald

Laat het ons weten door op de poll te stemmen en vergeet niet hieronder een reactie achter te laten. Misschien verschijnt jouw mening dan over twee weken wel in het volgende GamersNET Poll-artikel! Alvast bedankt voor het stemmen, wij zijn benieuwd naar de uitslag.

 1.   
  RenevdGijp's avatar

  De klassieke handhelds gaan verloren denk ik. De ontwikkeling is de afgelopen jaren zo snel gegaan, alles is anders. Zelfs als Nintendo en Sony nu beginnen met de ontwikkeling, moeten ze over een maand opnieuw beginnen, alles verandert super snel. Ik denk dat er zeker plaats is voor een nieuw handheld, alleen dat deze in combinatie ook als telefoon dient. À la de Sony Xperia Play dat probeerde, alleen dan gewoon beter ondersteunt!

 2.   
  soldierarjan's avatar

  Ik vind ze totaal niet achterhaald de handhelds.
  Je kan veel doen op een smartphone maar de spelletje zijn meestal kort en erg simpel.
  Op een echte handheld kan je kleine maar ook grote toppers spelen zoals op de vita uncharted en dat geeft voor mij toch echt wel een grote meerwaarde.

 3.   
  Rijstekorrel's avatar

  Ik doe op me Vita/3DS ook alleen nog maar gamen en meer ook eigenlijk niet, Ik heb op me Vita wel facebook app erop gezet 1 keer gebruikt maar thuis zit ik toch wel achter me pc of laptop dus dat gaat makkelijker.
  En mee nemen doe ik hem niet en heb er toch geen 3G op dus doe ik dan wel op me mobiel.