Star Wars: The Old Republic verliest 400.000 spelers

Eerdere geruchten over het aantal spelers van Star Wars: The Old Republic dat dalende zou zijn, blijken te kloppen. Electronic Arts heeft, tijdens haar presentatie van de verlies- en winstrekening, aangegeven dat er een daling in het aantal lidmaatschappen van The Old Republic te zien is.

Het aantal lidmaatschappen is gedaald van 1,7 miljoen actieve gebruikers naar 1,3 miljoen actieve gebruikers. Dat betekent een daling van ongeveer 25 procent die om en nabij de vierhonderdduizend spelers telt. In haar Q3 earnings statement eerder dit jaar, wist Electronic Arts nog een prachtaantal van 1,7 miljoen actieve gebruikers te melden, maar helaas gaat het de afgelopen weken slechter met The Old Republic.

That’s a loss of nearly 25% for the massively multiplayer online role-playing game, or 400,000 subscribers.
BioWare reageerde twee weken geleden nog op de geruchten dat er een daling te zien zou zijn in het aantal nieuwe lidmaatschappen, met de reactie dat alleen het aantal terugkerende spelers daalt. Nu Electronic Arts heeft aangegeven dat de recente daling in actieve spelers te wijten is aan het vertrekken van casual en trial spelers, lijkt het er op dat de reactie die BioWare twee weken geleden gaf, op waarheid berust was en dat er nog steeds hoop is voor The Old Republic.

Afgelopen zondag was er op GamersNET nog te lezen dat The Old Republic deze zomer een flinke update mag verwelkomen.

 1.   
  ms13694's avatar

  Blizzard loopt nu te juichen denk ik

 2.   
  soulzx3's avatar

  ”ms13694″ schreef, "Blizzard loopt nu te juichen denk ik"

  ik denk dat de mensen bij frogster en Garena ook blij zijn
  Guild wars 2 en T.E.R.A.

 3.   
  mmx's avatar

  Blizzard loopt nu te juichen denk ik

  dat denk ik ook 🙂

 4.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Dit zijn eigenlijk oude cijfers hoor. Deze cijfers zijn 1 of 2 maanden oud. Toen was legacy 1.2 nog niet uitgekomen of net uitgekomen. Nu kunnen er meer of minder zijn. Ik denk persoonlijk wat meer. iets van 1.4 of zo. Het is nog steeds heel erg goed voor een begin mmo. Spel wordt wel steeds beter met de patches dus ik verwacht soon wat grotere groei wanneer 1.3 komt met group finder, server transfer en ranked warzones.

 5.   
  Koen's avatar

  Een zwaar verlies voor een van de duurste games ooit. 😮

 6.   
  Lazar93's avatar

  Ik ben er 1 van, ik kom denk ik vanzelf wel weer terug maar ik ben weer terug naar oude vertrouwde blizzard SWTOR wist me toch minder te boeien dan ik dacht ik hou wel alles in de gaten van wat er gebeurd van eventuele latere patches