Notch vindt dat Electronic Arts game-industrie ruïneert

Afgelopen week kwamen we met een bericht dat Electronic Arts mogelijk een Indie Bundle uitbrengt met de games Shank, Shank 2, Deathspank, Deathspank: Thongs of Virtue, Warp en Gatling Gears en Notch is daar niet blij mee.

EA releases an ‘indie bundle’? That’s not how that works. Stop attempting to ruin everything, you bunch of cynical bastards. I don’t even call Mojang indie any more.
Markus Persson, ofwel Notch, van ontwikkelaar Mojang en de game Minecraft, zegt dat Electronic Arts de game-industrie hiermee ruïneert. Een ‘Indie Bundle’ kan volgens hem niet, omdat EA de eerdergenoemde games niet heeft ontwikkeld. Een indie-ontwikkelaar is vrijwel altijd kleinschalig en brengt meestal zijn eigen games uit. Daarnaast noemt Notch zijn bedrijf Mojang niet eens meer indie.
Vlambeer is indie. Polytron is indie. Stephen, Ed, Terry, Derek, Tommy and Chris are indie. Indies are saving gaming. EA is methodically destroying it.
De beste man vindt dat EA moet stoppen met het vernietigen van de industrie en er liever iets aan gaat bijdragen. Hij heeft in ieder geval zijn mondje mee.

 1.   
  alround gamer's avatar

  EA is ongeveel de halve game industrie, dus welke ruïneren ze dan? 😕

 2.   
  FishHookz's avatar

  Wat ik echt zwaar irritant vind van EA is dat je voor elk spel minimaal 16 moet zijn 😕 Ik bedoel voor Fifa moet je 16 zijn O.o’ Slaat nergens op…

 3.   
  Hillianii's avatar

  Sinds dat EA, Activision had uitgescholden heb ik een soort irritatie aan hun 😡
  Ging over BF3 is beter dan jullie Mw3, wat een kinderachtig gedoe man, klote he…

 4.   
  Hitman047's avatar

  alround gamer schreef, "EA is ongeveel de halve game industrie, dus welke ruïneren ze dan? 😕 "

  De Indie games industrie, en Notch heeft gelijk: als de games een uitgever hebben zijn het geen Indie titels meer. 😳

 5.   
  firehopper211's avatar

  Een eigen uitgever vinden of zijn is sowiezo al moeilijk en dan kom je juist bij de grote jongens die je graag een plezier doen. Dit kan gevolgen hebben van dat een Indie ontwikkelaar zelf ooit een groot bedrijf krijgt of niet.

 6.   
  Codename_black's avatar

  Ik vindt dat over het algemeen de grote uitgevers de industrie aan het kapot maken zijn met zijn prijs-kwaliteit verhoudingen.
  De kwaliteit gaat omlaag terwijl de prijs stijgt….

 7.   
  DeAdSeYe's avatar

  Notch is een goede man, alleen nu ben ik niet geheel met hem eens. Tuurlijk is het schandalig tot EA een indie bundle maakt met games wat niet door hun zijn ontwikkeld. Maar daarin tegen worden deze indie games wel extra in het daglicht gezet. Doordat EA deze bundle maakt zullen de verkopen ook omhoog stijgen.

  Een indie game ontwikkelaar heeft meestal een klein team met een klein budget. Op deze manier komen ze niet altijd in het goede daglicht te staan. Als ik kijk na hoeveel indie games een succes zijn geworden, die zijn op 1 hand te tellen terwijl er meer hele goede indie games tussen zitten!

 8.   
  yostiemontana's avatar

  GN ”Assassin” schreef, "Wat ik echt zwaar irritant vind van EA is dat je voor elk spel minimaal 16 moet zijn 😕 Ik bedoel voor Fifa moet je 16 zijn O.o’ Slaat nergens op…"

  Ik weet niet wat voor fifa jij speelt, maar bij mij staat er gewoon 3 op de hoes

 9.   
  soldierarjan's avatar

  GN ”Assassin” schreef, "Wat ik echt zwaar irritant vind van EA is dat je voor elk spel minimaal 16 moet zijn 😕 Ik bedoel voor Fifa moet je 16 zijn O.o’ Slaat nergens op…"

  EA bepaald die leeftijd niet wat erop doosje komt te staan.

 10.   
  yostiemontana's avatar

  soldierarjan schreef, "

  ”GN ”Assassin”” schreef, "Wat ik echt zwaar irritant vind van EA is dat je voor elk spel minimaal 16 moet zijn 😕 Ik bedoel voor Fifa moet je 16 zijn O.o’ Slaat nergens op…"

  EA bepaald die leeftijd niet wat erop doosje komt te staan."

  Inderdaad, anders zou EA alles wel een 3+ rating willen geven 😛 Om meer te verkopen. En om kinderen nachtmerries te geven 👿 👿 Nee, dat niet maar wel om meer te verkopen

 11.   
  toqeer's avatar

  dat komt volgens mij egt niet door de shank games en die
  andere titels het komt gwn door dat die lego games niet goed verkopen
  omdat het lego is 🙄

 12.   
  WesterW's avatar

  toqeer schreef, "dat komt volgens mij egt niet door de shank games en die
  andere titels het komt gwn door dat die lego games niet goed verkopen
  omdat het lego is 🙄 "

  De LEGO-games verkopen echt erg goed 😉

 13.   
  LesserMagic's avatar

  Meneer Persson moet weer eens opvallen.

 14.   
  MikeGevers's avatar

  Mister Notch heeft weer een scheet gelaten. Klik hier om te lezen over de impact op de gamers-community van de eerder genoemde scheet

 15.   
  theis's avatar

  ber schreef, "Mister Notch heeft weer een scheet gelaten. Klik hier om te lezen over de impact op de gamers-community van de eerder genoemde scheet"

  als je het niet wil lezen moet je niet op de titel klikken 🙄

 16.   
  Overload14's avatar

  Codename_black schreef, "Ik vindt dat over het algemeen de grote uitgevers de industrie aan het kapot maken zijn met zijn prijs-kwaliteit verhoudingen.
  De kwaliteit gaat omlaag terwijl de prijs stijgt…."

  Daar ben ik het helemaal mee eens..