Sonic & Sega All Stars Racing Transformed officieel aangekondigd

SEGA heeft officieel een vervolg op Sonic & Sega All Stars Racing aangekondigd, met de toevoeging Transformed. De eerste game is in 2010 uitgekomen en werd ook met onze review positief ontvangen. Het spel werd wel net als alle andere kartgames vergeleken met Mario Kart. Dit is misschien wat onterecht, aangezien het zeer lastig is Mario te verslaan. Echter, bij het vervolg van SEGA’s racer uit 2010 is de vergelijking onmogelijk om te negeren. In Sonic & Sega All Stars Racing Transformed kun je namelijk ook te water gaan of gaan vliegen. De pech voor SEGA is dat Nintendo net wat eerder is geweest met dit idee in Mario Kart 7.

Hit the water here, however, and you’ll immediately notice tweaks to the handling – it’s closer to something like Hydro Thunder Hurricane than a land-based arcade racer. And on the occasions you zoom above the track, there’s a fully-fledged flight model, as you guide your now-winged vehicle through floating boost gates.
Transformed gaat echter wel anders om met de zee en de lucht dan Mario Kart 7. Terwijl je als Mario eigenlijk niet merkte dat je onderwater voer, zul je als Sonic wel last van het water hebben. Ook het vliegen is meer dan enkel leuk naar beneden glijden. Natuurlijk zijn er ook nieuwe levels, een verhaallijn en nieuwe personages, zoals Vyse van Skies of Arcadia en Gilius Thunderhead van Golden Axe.

Of dit allemaal genoeg is om de vergelijking tussen Mario en Sonic te kunnen negeren, zullen we aan het eind van het jaar zien. Dan komen Sonic en zijn vrienden namelijk naar de PlayStation 3, Xbox 360, PlayStation Vita en Nintendo 3DS toe.

  1.   
    WesterW's avatar

    Vyse van Skies of Arcadia… Herinner me er maar weer aan dat het onmogelijk is om die game nog te vinden!

  2.   
    firehopper211's avatar

    Van de trailer die ik heb gezien doet het me meer denken aan Diddy Kong Racing, Ah! dat was echt de vette tijd met naast karts. ook hovercrafts en vliegtuigen. Dit concept in Fun Race games is zover ik het weet niet vaak terug gekomen in andere games, dus dit zou echt vetter dan vet kunnen worden. 8) 😆