Directeur SEGA Mike Hayes vertrekt deze zomer

SEGA heeft zojuist aangekondigd dat de CEO en president van SEGA West, Mike Hayes, deze zomer zal vertrekken bij het bedrijf. Hayes heeft acht jaar lang de Amerikaanse en Europese divisie op een dusdanige manier geleid, dat SEGA zich ontwikkelde tot een wereldbedrijf dat overal games uitbracht, in plaats van uitsluitend Japan.

Hayes wil zich na de zomer richten op een baan als adviseur of niet-leidinggevende. Het maakt hem niet uit of hij blijft werken in de game-industrie – hij is inmiddels aangesteld als curator bij de Birmingham Hippodrove Theatre Trust. Zijn plek bij SEGA zal worden ingenomen door Jurgen Post, nu nog vicepresident van SEGA Europa.

Naoya Tsurumi, ook een grote man binnen SEGA, sprak lovende woorden uit over Hayes’ prestaties en successen, die hebben geleid tot een ongelooflijke groei van het bedrijf.

Mike has achieved a huge amount during his time at Sega and we thank him for the amazing things he has accomplished. Mike is a great character and very passionate about the industry, he helped steer the extraordinary growth of Sega and has built an exceptional team of professionals that will stand us in good stead for the future.
Hayes zorgde ervoor dat SEGA een bedrijf werd dat games ontwikkelde en uitbracht over de hele wereld, waardoor ze tien keer zo groot werden. Ook is Hayes verantwoordelijk voor de overname van ontwikkelaars The Creative Assembly en Sports Interactive, die hebben gezorgd voor SEGA’s grootste PC-successen: Total War en Football Manager.

Daarnaast heeft hij ook een boel belangrijke dingen gedaan voordat hij aan de slag ging bij SEGA. Zo is hij verantwoordelijk voor de bekende bordspellen Pictionary en Trivial Pursuit en de herlancering van de NES in de jaren tachtig. In de jaren negentig bracht hij de megasuccesvolle handheld Game Boy en de 16-bit-console Super NES uit. Ook heeft hij speelgoed gemaakt voor de Teenage Mutant Ninja Turtles-serie en werkte hij voor Namco Bandai en Codemasters.

  1.   
    gerbenkees's avatar

    Sega faalt de laatste jaren 😆 😆