CrewGrounds: Verzamel jij merchandise van je favoriete game?

Elke dag blijkt weer dat gamers het nooit allemaal met elkaar eens zijn. Wat de één een geweldig spel vindt, wordt verafschuwd door de ander en terwijl persoon A gek is op zijn Xbox 360, zweert persoon B bij de PlayStation 3. Ook in de crew verschillen de meningen meer dan eens en daarom krijgen de redacteuren van GamersNET in het tweewekelijkse item CrewGrounds de kans om hun ongezouten mening over de huidige poll te geven. Deze week vroegen we ze antwoord te geven op de volgende vraag:

Verzamel jij merchandise van je favoriete game?

Glenn van Dormolen
Ja
Soundtracks, artbooks, figurines, steelcases, posters en shirts; ik lust er pap van. Het staat leuk in m’n kamer en het geeft net dat extra gevoel als fan. Heel bijzonder is het waarschijnlijk niet voor mensen die dit soort spullen niet verzamelen, maar voor mij hoort het bij het fan zijn van een game.

Jos Pieters
Ja
Artwork, figurines, comics van games en vooral ook de special editions van mijn favoriete spellen. Ik heb niet mijn hele slaapkamer vol staan, maar van mijn twee favoriete game-reeksen Halo en Gears of War heb ik toch een aardige verzameling. Het is gewoon leuk om te hebben en als ik een cool actie-figuur tegenkom, kan ik me haast niet weerhouden om hem te kopen.

Leon Stougie
Ja
Ja, ik verzamel merchandise. Erg fanatiek ben ik echter niet in het verzamelen. Hoewel het er leuk uitziet, besteed ik mijn geld liever aan andere dingen. Voor de prijs van veel special editions en losse figurines kan je al snel weer een andere game, of natuurlijk iets anders, kopen. De meeste merchandise heb ik dan ook te danken aan prijsvragen. Grote uitzondering hierop is mijn Sackboy, maar die is dan ook onweerstaanbaar!

Daniël de Zwart
Ja
Ik was een tijdje gefocust op special editions met leuke merchandise, maar de prijzen zijn niet mis. Vandaar dat ik alleen van écht memorabele series edities koop waarbij merchandise zit. Sommige figurines zijn vet en een comic, artwork of een film bij een spel krijgen is leuk. Ik heb onder andere alle ultieme edities van Assassin’s Creed, er staat een Sackboy hier en ik heb de special edition van Age of Empires III. Tevens wil ik die van Uncharted 3 nog eens in handen krijgen.

Johan Lubbers
Nee
Op zich is merchandise van een game best grappig, maar het is te duur voor de waarde die ik eraan hecht. Dertig euro voor een Final Fantasy-beeldje? Nee bedankt, dan koop ik liever de laatste game uit de franchise. Voor T-shirts maak ik echter wel een uitzondering. Ik heb een aantal shirts van mijn favoriete franchises, die vind ik mooi. Ze zijn leuk om mee rond te lopen en een ijsbreker op feestjes.

Leon Kempers
Ja
Ik probeer een aardige collectie van games, TV-series en films bij te houden, maar ik ben iets minder into the merchandise. Vroeger had ik wel de nodige gameposters in mijn kamer hangen, maar deze zijn inmiddels van de muur verwijderd. Ook van gameshirts ben ik niet zo’n fan: ze zijn vaak afschuwelijk lelijk en zo wijd als de onderbroek van Patty Brard. Wel ben ik trots op mijn Explorer’s Edition van Uncharted 3: Drake’s Deception. Wat is die schandalig vet!

  1.   
    squidgyboy's avatar

    ja, verzamel alles dat met gaming te maken heeft… 8)

  2.   
    ShadyXL's avatar

    Ik verzamel alleen Assassin’s Creed dingen, maar als ik iets vets zie van andere games, dan koop ik die waarschijnlijk ook wel. Bij prijsvragen is het ook gewoon zo dat ik meedoe als ik het zelf ook wil hebben.

  3.   
    stuffedgamer's avatar

    Van een select aantal titels (MortalKombat, Rabbids, Gta) spaar ik redelijk wat: poppetjes, posters, shirts, wat ik maar kan vinden, verder neem ik meestal genoegen met de extras van een leuke special/collectors edition.

  4.   
    RenevdGijp's avatar

    Meestal alleen als het bij een game zit, special edition ofzo. Geef er in iedergeval niet te veel extra geld aan uit, maar firgurines zijn fucking vet!

  5.   
    Koen45's avatar

    Nee, want dat kost meer en ik wil goedkoop! 😛

  6.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    Eerst wel. Toen moest je pre-orderen en iets van 10tje extra had je vette goodies.
    Tegenwoordig is het alleen maar unlockable in game shit! of je moet rond de 150 betalen voor de ultimate edition

  7.   
    cool ice's avatar

    dat zijn mooie verzamelingen. bij mij staat er alleen maar een GTA4 artbook, GTA4 soundtrack cd, en een ace combat: AH limited edition. de echt mooie limited editions met artbooks en goodies zie je maar weinig jammer genoeg. ik hoop dan ook echt dat GTA5 weer in een vette limited edition komt voor een betaalbare prijs. 🙂

  8.   
    Rijstekorrel's avatar

    Nee ik vind het onzin gaat me om de game niet om een poppetje of tshirt of poster van het spel, Ik ga geen poster in me kamer hangen tshirts doe je toch nooit aan er van lijkt me dus hangt maar in de kast( tenminste ik ga niet in een tshirt van halo bijv stappen in het weekend of er mee buiten lopen of na me werk.

    En beeltjes zet je ook weer weg en sowieso het doet niks dus heb er niks aan 😛

    Ik houd het gewoon lekker bij het spel zelf waar je echt wat aan hebt 🙂