Analist Michael Pachter verwacht release in oktober voor GTA V

Er zijn enkele zaken waar de mensheid het maar niet over eens wordt: of de kip of juist het ei eerder was, of Jezus Christus echt heeft bestaan en wanneer Grand Theft Auto V eindelijk uitkomt. Sommigen geloven dat de game dit jaar nog het levenslicht zal zien, terwijl anderen ervan overtuigd zijn dat we niet eerder dan 2013 met deze blockbuster aan de slag kunnen. Michael Pachter, één van de bekendste videogame-analisten ter wereld, denkt dat Rockstar de game in oktober dit jaar zal uitbrengen.

Volgens Pachter zal Rockstar de dag voor de E3 alle aandacht naar zich toetrekken door nieuwe informatie over de game vrij te geven. Vervolgens zal men GTA V op 23 oktober in de winkels leggen. Pachter meent dat Rockstar inmiddels een punt heeft bereikt waarop ze geen belangrijke evenementen meer hoeven bij te wonen, aangezien ze daarvoor “te cool” zijn:

They’ve outgrown the show. I think they’re way too cool to go. My read on those guys is they like stealing the thunder from everything else. So if I had to bet I’d say you’d get an announcement on GTA 5 the day before E3 starts, that’d be Monday June 4. They don’t show up and that’s all anybody can do is talk about GTA 5 at the show.
Dit zou betekenen dat GTA V één week na BioShock: Infinite zal verschijnen. Volgens Pachter kan deze game Rockstar niets schelen, waardoor er zomaar eens twee langverwachte top titels in zeven dagen tijd zouden kunnen verschijnen.

Wat denk jij? Zal GTA V dit jaar nog zijn opwachting maken, of moeten we nog even geduld hebben? Laat het even weten in de reacties!

 1.   
  Danielle.k's avatar

  Maakt eigenlijk niet uit wat ik denk :P, ik wil gewoon de game hihi.

 2.   
  fdennis's avatar

  Straks was rockstar ook dat van plan en na het horen wat Pachter zei hebben ze er snel een paar maanden uitgesteld:P

 3.   
  ShadyXL's avatar

  Ik vind dat Pachter een nieuwe baan moet zoeken.

 4.   
  Hitman047's avatar

  fdennis schreef, "Straks was rockstar ook dat van plan en na het horen wat Pachter zei hebben ze er snel een paar maanden uitgesteld:P"

  Als je de geruchten moet geloven was de interne streefdatum Oktober, maar is deze onlangs idd. uitgesteld naar December. 😉

 5.   
  jamrex007's avatar

  als dat zo is dan word het net als vorig jaar een drukke najaar met titels als Far cry 3, Boishock infite,007 legends, en Tomb raider, maar ik denk nog steeds dat die in 2013 komt kijk maar naar Gta 4, Red Dead Redemption en L.a Noire die kwamen rond Mei uit.

  als ze slim zijn dan verkopen ze het gewoon in Mei 2013 dan heeft die geen concurentie. en in Oktober wel dan moet die het opnemen tegen 007 legends en nog andere titels.

 6.   
  GamerJaime's avatar

  Ik denk dat we inderdaad wel wat van deze game gaan horen net voor de E3. Die actie van vorig jaar was namelijk onwijs geniaal,iedereen had het over Battlefield 3 en COD en Rockstar releast ff een trailer van de nieuwe GTA en opeens heeft niemand meer oog voor die shooters en staat heel het internet bol van het GTA nieuws. Nu komt de E3 eraan en zit iedereen met zijn gedachten bij de E3 totdat Rockstar opeens vanuit het niets opnieuw met nieuwe info en een 2de trailer komt en opnieuw alle aandacht naar zich toe trekt. Of hij dan ook dit jaar uitkomt dat betwijfel ik,maar ik hoop het wel!

 7.   
  cool ice's avatar

  ojee als onze heer Pachter dit zegt dan word het minstens 2013 voordat de game uitkomt. 😛

 8.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Is het nu wel, of is het nu niet.
  Is het nu wel, of is het nu niet?!?!?!
  Hahahaha echt he, als het om Grand Theft Auto gaat gaat loopt de geruchten moter op volle toeren. 😆
  Maar ik hoop het zo erg he! Dit word dan dé game van 2012 voor mij.

  Dit zou betekenen dat GTA V één week na BioShock: Infinite zal verschijnen. Volgens Pachter kan deze game Rockstar niets schelen,

  Mocht het zo zijn dan heeft R* idd niks te vrezen.
  Grand Theft Auto verkoopt echt zo veel meer dan BioShock.

 9.   
  Daniel Z's avatar

  Gamer4Ever-NL schreef, "Mocht het zo zijn dan heeft R* idd niks te vrezen.
  Grand Theft Auto verkoopt echt zo veel meer dan BioShock."

  Dan zou het een suicide mission kunnen zijn voor BioShock Infinite, aangezien zowel Grand Theft Auto als BioShock van Take-Two zijn 😉

 10.   
  Flapjack's avatar

  ShadyXL schreef, "Ik vind dat Pachter een nieuwe baan moet zoeken."

  AKKOORD.

 11.   
  ckerigon's avatar

  ShadyXL schreef, "Ik vind dat Pachter een nieuwe baan moet zoeken."

  Klopt, Pachter moet gewoon z’n bek dicht houden vind het echt een misselijk vent.. :S

 12.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Daniels_Zwart schreef, "

  ”Gamer4Ever-NL” schreef, "Mocht het zo zijn dan heeft R* idd niks te vrezen.
  Grand Theft Auto verkoopt echt zo veel meer dan BioShock."

  Dan zou het een suicide mission kunnen zijn voor BioShock Infinite, aangezien zowel Grand Theft Auto als BioShock van Take-Two zijn 😉 "

  Wel mocht dat idd het geval zijn dan word 2012 eeeen heel erg heel goed (inkomst) jaar
  met hun 2 TripleA games!!

  Ik hoor de kassa’s letterlijk al $ $ $ zeggen. 😛

 13.   
  Appie58's avatar

  Ik kan lang wachten zolang het maar een goede game wordt.

 14.   
  dmb97's avatar

  ”jamrex007″ schreef, "als dat zo is dan word het net als vorig jaar een drukke najaar met titels als Far cry 3, Boishock infite,007 legends, en Tomb raider, maar ik denk nog steeds dat die in 2013 komt kijk maar naar Gta 4, Red Dead Redemption en L.a Noire die kwamen rond Mei uit.
  als ze slim zijn dan verkopen ze het gewoon in Mei 2013 dan heeft die geen concurentie. en in Oktober wel dan moet die het opnemen tegen 007 legends en nog andere titels. "

  Gta 5 heeft geen concurentie kijk even terug toen hij aangekondig werd de hele game wereld praten dagen over niets anders dan gta ik denk dat hij gelijk heeft de dag voor de e3 geven ze DE DATUM ik weet niet zeker dat hij in oktober uitkomt maar dan hebben ze de hele e3 over gta.

 15.   
  firehopper211's avatar

  Lijkt mij dat ze het in Mei 2013 pas uitbrengen aangezien dat altijd het motto is van Rockstar hun games. 😉 8)

 16.   
  Gajes859's avatar

  Pachter who ?

 17.   
  Rijstekorrel's avatar

  ShadyXL schreef, "Ik vind dat Pachter een nieuwe baan moet zoeken."

  Ik ook