Gerucht: Nieuwe Metroid in de maak; gebruikt Unreal Engine?

Metroid Prime, één van de parels uit de trofeeënkast van Nintendo, krijgt volgens de laatste geruchten een nieuw deel. Volgens deze geruchten zal de game gebruik gaan maken van de Unreal Engine 3 van Epic Games.

Het gerucht is afkomstig van de Franse site Nintendo Town, die eerder wist te melden dat Nintendo van plan is om zich meer te richten op online content met de Wii U. Wederom zou Retro Studios, de kunstenaars achter de originele trilogie, aan het roer staan van het nog onaangekondigde project. Om de geruchten nog sappiger te maken wordt tevens gemeld dat er intern al een heuse tech demo is getoond en dat de titel dit jaar op de Electronic Entertainment Expo in Los Angeles getoond zal worden.

Dit zou natuurlijk geweldig nieuws zijn, maar toch moeten de geruchten met enige scepsis genomen worden. Nintendo Town heeft namelijk eerder geruchten de wereld in geholpen over een integratie van online Nintendo-content met het Android OS van Google. Deze informatie bleek uiteindelijk niet te kloppen.

  1.   
    firehopper211's avatar

    Na het volledig einde te hebben gezien van Metroid Prime 3 is er nog best wel wat mystrieuze vragen, maar of het weer FPS moet worden is nog een beetje piekeren.