EA Montreal geraakt door ontslagen

De afgelopen weken werden de geruchten dat Electronic Arts aan het reorganiseren is steeds hardnekkiger. Deze week zullen de eerste ontslagen vallen en wel bij EA’s Montreal studio, waarbij specifieke aantallen niet genoemd worden. Wel gaf Electronic Arts aan dat het om zeer kleine aantallen gaat en dat het onderdeel is van routineveranderingen binnen het bedrijf. Een deel van het personeel zal herplaatst worden op nieuwe functies op het gebied van digitale initiatieven, waarbij gedacht moet worden aan nieuwe sociale- en mobiele projecten. Dat heeft een woordvoerder van de afdeling corporate communications van het bedrijf weten te melden:

EA Montreal is reorganizing some teams to focus on digital initiatives, including new mobile and social projects
EA benadrukt dat het gaat om een verandering in de routine en dat dit bij de cyclische natuur van de game-industrie hoort. Ook benadrukt EA dat velen weer een baan vinden binnen het bedrijf en dat maar enkelen het bedrijf zullen verlaten:
These are routine changes which address the cyclical nature of the game industry. A very small number of employees will be impacted – many will be assigned to new projects at EA, others will leave the company.
Zoals eerder gemeld door Electronic Arts zal het aantal werknemers aan het eind van het jaar hoger zijn. Vorig jaar gingen er geruchten dat EA Montreal bezig zou zijn met een nieuw deel in de Army of Two-serie, waarbij gebruik zou worden gemaakt van de Frostbite 2-engine van DICE.

 1.   
  meatball's avatar

  lekker tegenstrijdig met dit bericht van 2 dagen terug:
  http://www.gamersnet.nl/nieuws/201204/electronic_arts_actief_op_zoek_naar_nieuwe_ontwikkelaars/

 2.   
  Codename_black's avatar

  Hadden ze maar een fatsoenlijk einde moeten maken voor Mass effect 3, dan was er waarschijnlijk meer geld in het laatje gekomen!