S.T.A.L.K.E.R. 2 geannuleerd of ligt licentie bij Bethesda?

Er is mogelijk slecht nieuws gaande omtrent S.T.A.L.K.E.R., aangezien ontwikkelaar GSC Game World S.T.A.L.K.E.R. 2 mogelijk heeft geannuleerd, zo zegt de oprichter Sergei Grigorovich. Hij meldt dat het concept van de game niet interessant is voor veel gamers en hij besloot de ontwikkeling daarom te stoppen.

Announcement will not be shown instead, all that the team managed to do without me. STALKER brand into the hands of Bethesda Games. I’m leaving the game development.
Toch is de reeks niet helemaal verloren, want de geruchten gaan dat Bethesda de licentie van de serie heeft overgenomen. Het team van GSC Game World zou dan eventueel doorontwikkelen, maar Grigorovich geeft aan te vertrekken om deze reden.

Bethesda heeft nog niet gereageerd, maar we houden hoop dat S.T.A.L.K.E.R. 2 het levenslicht ziet.

 1.   
  Hitman047's avatar

  De werknemers van GSC Game World zijn vorige maand een nieuwe studio begonnen: Vostok Games. De naam S.T.A.L.K.E.R. is niet meer in hun handen, maar het project zelf wel. De ideeën voor deel 2 worden toegepast in hun nieuwe game: Survarium. In grote lijnen is dit dezelfde game, onder een andere naam.

  Survarium wordt een f2p mmo fps, exclusief voor pc, en zal naar verwachting eind 2013 verschijnen.

  Meer info op de officiële site van de game, en die van Vostok Games. 😉

 2.   
  Alfa Warrior's avatar

  Bethesda, mooi – dan is er nog hoop voor deze serie want Bethesda + open werelden / RPG’s = awesome.

 3.   
  Codename_black's avatar

  Alfa, je vergeet een hoop bugs en crashes………

 4.   
  Neolite's avatar

  Met dergelijke open werelden is het haast onoverkoombaar om het spel helemaal crash/bug/foutvrij te maken. En kom nu niet aan met, vroeger konden ze het ook… Ja, dat was mogelijk omdat de spellen destijds veel minder complex waren en veel simpeler te updaten waren.