Microsoft wil meer TV-achtige reclames op Xbox LIVE

Meer reclames op Xbox LIVE, het lijkt een feit te worden. Tegenstribbelen lijkt zinloos, want Microsoft is nu ook van plan om videospotjes te introduceren in een aantal video apps. Gamers in de Verenigde Staten kennen dit fenomeen al sinds de laatste grote update van het Xbox LIVE Dashboard, zij zagen onder andere al spotjes verschijnen in de apps van bijvoorbeeld UFC, TMZ en Crackle. Apps dus, die vooralsnog niet beschikbaar zijn op een Nederlands Dashboard.

Echter, Microsoft wil door. Deze TV-achtige reclames van vijftien tot dertig seconden komen namelijk ook richting Xbox 360 apps als ESPN, Last.fm, Manga Entertainment, GameSpot en MUZU.TV. Dit zou kunnen betekenen dat de videoreclame op Xbox LIVE wellicht ook overwaait naar Nederland. Misschien een rottige actie voor gamers die hun Xbox 360 ook regelmatig als mediacenter gebruiken, maar een goed businessmodel voor Microsoft, zo vindt Ross Honey, general manager van Xbox Live Entertainment and Advertising

With the growth of Xbox Live, advertisers no longer have to choose between digital and TV advertising – we’re offering the impact of TV and the interactivity and addressability of digital in one platform.

As more and more industry leaders like ESPN work with us to help monetize their content on Xbox Live, TV media buyers win with the ability to extend their standard TV spots to this highly engaged consumer audience.

Is dit hoe Microsoft meer winst wil halen uit haar Xbox LIVE service?

 1.   
  Ultimate_Jos's avatar

  Goed plan, ware het niet dat ze nu hun ‘klanten’ al vermoorden voor ze überhaupt binnen zijn. Uit marketing technisch oogpunt is dit helemaal niet slecht en als ze het niet irritant uitwerken, dan denk ik dat gebruikers het niet zo erg vinden. Echter kijkende naar wat de stand van zaken is op YouTube, denk ik wel dat gebruikers de diensten links laten liggen als het te prominent aanwezig is.

  Ik hoop alleen dat Microsoft niet zo dom is om het te verwerken in games door elke keer bij het opstarten een reclame te tonen. Daar zit ik niet op te wachten. In-game reclame mag van mij dan weer wel, dat bevordert namelijk ook het realisme.

 2.   
  Fox's avatar

  Als je moet betalen voor die apps krijg je hopelijk geen ads. Ik heb niks tegen ads op site’s of free-services maar als je er all voor betaalt hebt is het gewoon achterlijk om nog ads te kijken.

 3.   
  wesleyspeedcore's avatar

  als ze dat doen flikker ik meteen dat ding de kast uit. daar heb ik zo’n hekel aan.

 4.   
  SonyBoy's avatar

  wesleyspeedcore schreef, "als ze dat doen flikker ik meteen dat ding de kast uit. daar heb ik zo’n hekel aan."

  Je koopt toch een xbox voor de games en niet voor alle media crap? Daar heb je toch een computer voor?

 5.   
  Neolite's avatar

  Dus een computer is voor de “media crap” ? Wat een onzin, de pc is in alles superieur vergeleken met de console.

 6.   
  yostiemontana's avatar

  Het is niet te hopen dat ze hetzelfde gaan doen als op bijvoorbeeld youtube of dumpert. Dat er bij ieder filmpje dat je wilt kijken eerst een reclame volgt. Dat is echt een reden om niet meer te kijken

 7.   
  SonyBoy's avatar

  Neolite schreef, "Dus een computer is voor de “media crap” ? Wat een onzin, de pc is in alles superieur vergeleken met de console."

  Inderdaad. Ook in slechte ports en late releasedata in vergelijking met de consoles en dan nog over de prijs… Ga toch je mond spoelen man! Ik heb toch nooit gezegd dat een computer niet voor games is? Ik zeg alleen dat een console niet voor al die media troep is. Dat kan je gewoon beter op je computer doen. Gaat veel makkelijker en sneller.