Crytek: ‘Wij kunnen dingen doen op consoles die niemand eerder gedaan heeft’

Crytek’s verantwoordelijke voor creative development, Rasmus Højengaard, kan niet van valse bescheidenheid beticht worden, uitgaande van zijn uitspraken. Højengaard stelt dat het belangrijk is dat de ervaring tussen PC en consoles niet verandert. Volgens hem is dat voor Crytek niet onmogelijk, hij claimt namelijk dat de studio dingen op de consoles kan doen die niemand eerder gedaan heeft:

Obviously we’re limited by things such as memory, but we have brilliant R&D guys and they’re able to do things that no-one has done on consoles before.
Dit belooft uiteraard veel goeds over Crytek’s aankomende game, Crysis 3. Wil je hier meer over weten, lees dan de vandaag verschenen preview van Peter.

 1.   
  ShadyXL's avatar

  Dat geloof ik best ^^

 2.   
  Slayer61's avatar

  ShadyXL schreef, "Dat geloof ik best ^^"

  Haha, je haalt de woorden uit m’n mond! 😛

 3.   
  toqeer's avatar

  dat geloof ik ook kijk maar naar crysis 2 egt gruwelijke graphics
  deel 3 word zeker nog mooier kan het me haast niet voorstellen? 🙂

 4.   
  nigel1994engel's avatar

  nou ik wacht effe af, crytek is nogal goed in we kunnen dingen beter als andere. en dit word de allermooiste game maar t werkt vaak niet 100%, de texture’s en fps van crysis 2 was op de console niet echt geweldig te noemen.

 5.   
  RoHoutje's avatar

  Dat geloof ik graag 🙂

 6.   
  7lotus94's avatar

  Is maar goed ook, 2 precies dezelfde spellen zou ook niet leuk zijn. 😛

 7.   
  darkclown's avatar

  Leuk Crytek. Crysis 2 stelde me ook teleur op de consoles. Ik word tegenwoordig niet meer door graphics opgegeild op de consoles. Time for a new generation!

 8.   
  Carcass's avatar

  Tja ik kan ook wel dingen doen die nog nooit iemand gedaan heeft. Een drol leggen in het cd laatje zal alleen niet echt opzien baren.

 9.   
  huntedjohan's avatar

  Carcass schreef, "Tja ik kan ook wel dingen doen die nog nooit iemand gedaan heeft. Een drol leggen in het cd laatje zal alleen niet echt opzien baren."

  nadeel voor jou is dat jou drol dus echt niet opzien baart, en de spelen van crytek en dan met name crysis wel. dus dat ze wel degelijk veel in hun mars hebben is gewoon keiharde waarheid. of er nog werkelijk van betekenis veel uit een console te halen valt is natuurlijk even een ander punt.

 10.   
  Neolite's avatar

  Ja, leuk dat men dit kan. Echter is het wel heel erg duidelijk geworden dat de PC de consoles ruim voorbij is gestreefd. Als men een zwakkere engine moet maken, omdat de console het anders niet aan kan, zegt dat wel genoeg.

 11.   
  Sub-Zeuro's avatar

  Neolite schreef, "Ja, leuk dat men dit kan. Echter is het wel heel erg duidelijk geworden dat de PC de consoles ruim voorbij is gestreefd. Als men een zwakkere engine moet maken, omdat de console het anders niet aan kan, zegt dat wel genoeg. "

  +1

 12.   
  barto89's avatar

  Top bedrijf

 13.   
  Houserz's avatar

  nigel1994engel schreef, "nou ik wacht effe af, crytek is nogal goed in we kunnen dingen beter als andere. en dit word de allermooiste game maar t werkt vaak niet 100%, de texture’s en fps van crysis 2 was op de console niet echt geweldig te noemen."

  Dude, waar heb je het over, heb je het uberhaubt wel gespeeld?
  De game was fenomenaal op de console, speelde goed, geen FPS problemen, prachtige graphics, strakke gameplay…ik snap jou echt niet, kan je het onderbouwen ?

 14.   
  nigel1994engel's avatar

  de ps3 had nogal wat framerate problemen, dat is bewezen. en de textures waren over t algemeen goed maar als je dicht bij een liftknop kwam was t verschrikkelijk ik heb dan liever de muren lagere resolutie en zoon knop hoger maar dat is mijn mening, ik zeg niet dat t een lelijk spel was maar had meer verwacht vooral omdat de gameplay trailers er veel beter uitzagen

 15.   
  Houserz's avatar

  nigel1994engel schreef, "de ps3 had nogal wat framerate problemen, dat is bewezen. en de textures waren over t algemeen goed maar als je dicht bij een liftknop kwam was t verschrikkelijk ik heb dan liever de muren lagere resolutie en zoon knop hoger maar dat is mijn mening, ik zeg niet dat t een lelijk spel was maar had meer verwacht vooral omdat de gameplay trailers er veel beter uitzagen "

  Ik heb er niets van gemerkt op de BOX en nee ik ben geen fanboy, dat is puur mijn ervaring. Iik ben met je eens dat de knoppen van de lift er echt fakkin beroerd uit zagen maar dat is iets waar ik dan overheen kijk.

 16.   
  nigel1994engel's avatar

  Houserz schreef, "

  ”nigel1994engel” schreef, "de ps3 had nogal wat framerate problemen, dat is bewezen. en de textures waren over t algemeen goed maar als je dicht bij een liftknop kwam was t verschrikkelijk ik heb dan liever de muren lagere resolutie en zoon knop hoger maar dat is mijn mening, ik zeg niet dat t een lelijk spel was maar had meer verwacht vooral omdat de gameplay trailers er veel beter uitzagen "

  Ik heb er niets van gemerkt op de BOX en nee ik ben geen fanboy, dat is puur mijn ervaring. Iik ben met je eens dat de knoppen van de lift er echt fakkin beroerd uit zagen maar dat is iets waar ik dan overheen kijk."

  ik zou eerder over een muur heen kijken die lage resolutie heeft dat iets kleins, vooral tekst is verschrikkelijk dan
  en de ps3 is later wel een patch voor gekomen.

 17.   
  abc6465465464's avatar

  Neolite schreef, "Ja, leuk dat men dit kan. Echter is het wel heel erg duidelijk geworden dat de PC de consoles ruim voorbij is gestreefd. Als men een zwakkere engine moet maken, omdat de console het anders niet aan kan, zegt dat wel genoeg. "

  Haha ja ook gelijk een reden waarom mijn pc (alleen de hardware) rond de 1000 euro koste om te bouwen en je een xbox voor 200 kan halen in de winkel. Consoles zijn gewoonweg niet gemaakt om alles te domineren maar om een goede all round ervaring te geven die zoveel mogelijk mensen aanspreekt.

 18.   
  Fox's avatar

  Maar als ze de games dus eigenlijk voor de console maken… krijgt de PC net zo als bij bf3 gewoon een console poort… Je kan wel zeggen dat je heel goed gebruikt maakt van de memory van de xbox/ps3 maar ondertussen kon je ook gewoon iets veel mooiers neer zetten die zijn tijd ver vooruit is. Zo als bij crysis 1. Dat was gewoon geweldig om zo iets te zien voor het eerst. Maar sinds crysis 1 heb ik eigenlijk niet meer iets gezien wat me nog verbaast(behalve het concept van minecraft)… Maarja, games worden nu alleen maar gemaakt voor het geld en niet voor het promoten van een nieuw bedrijf/engine.

 19.   
  dmb97's avatar

  matin26″][quote=”Neolite schreef, "Ja, leuk dat men dit kan. Echter is het wel heel erg duidelijk geworden dat de PC de consoles ruim voorbij is gestreefd. Als men een zwakkere engine moet maken, omdat de console het anders niet aan kan, zegt dat wel genoeg. "

  Haha ja ook gelijk een reden waarom mijn pc (alleen de hardware) rond de 1000 euro koste om te bouwen en je een xbox voor 200 kan halen in de winkel. Consoles zijn gewoonweg niet gemaakt om alles te domineren maar om een goede all round ervaring te geven die zoveel mogelijk mensen aanspreekt.[/quote]
  Maar het probleen van tegen woordig is dat je wel aardig wat games mist omdat ze niet op de pc uitkomen daarom heb ik pc voor rpg een xbox voor alle andere games en een ps3 voor de ps3 exclusief dan mis je niet van wat je wilt.

 20.   
  Neolite's avatar

  ”matin26″ schreef, "Haha ja ook gelijk een reden waarom mijn pc (alleen de hardware) rond de 1000 euro koste om te bouwen en je een xbox voor 200 kan halen in de winkel. Consoles zijn gewoonweg niet gemaakt om alles te domineren maar om een goede all round ervaring te geven die zoveel mogelijk mensen aanspreekt."

  Onzin, de 360 koste 400 euro bij release en de Playstation zelfs 600 euro. Daarnaast heb je voor 850 euro een hele goede game-pc, waar je in principe dus alles op kan. Dus niet alleen gamen, maar ook internetten, word, simulaties, photoshop etc… De huidige consoles zijn aan het eind van hun latijn. Lekker dood laten gaan en nieuwe brengen.

  En als je een nieuwe console niet kan betalen zoek je toch een bijbaantje? Of je houdt je handjes op bij je ouders en hoopt dat je ouders zo gek zijn om je er een te geven.

 21.   
  Talska's avatar

  ”barto89″ schreef, "Top bedrijf"

  Een bedrijf dat geld uit mensen pompt.

  Door spellen aan te bieden van circa 60 euro p.p.

 22.   
  JonsoN's avatar

  Talska schreef, "

  ”barto89″ schreef, "Top bedrijf"

  Een bedrijf dat geld uit mensen pompt.
  Door spellen aan te bieden van circa 60 euro p.p."

  Dude, is dat niet bij elk bedrijf zo dan?