Electronic Arts actief op zoek naar nieuwe ontwikkelaars

Electronic Arts heeft te kennen gegeven dat ze actief aan het zoeken zijn naar nieuwe ontwikkelaars die te koop staan, om deze te acquireren. EA’s corporate development associate Carolyn Rohde vertelt dat als Electronic Arts een game wil maken in een bepaald genre, ze eerst bekijken of er gespecialiseerde ontwikkelaars op dat gebied bestaan en of die ontwikkelaars een strategisch en financieel goede keuze zijn om te kopen. De ontwikkelaar moet passen in het toekomstbeeld van het concern, daarop wordt de keuze om te verwerven bepaald.

If we’re interested in moving into a particular genre of gaming, or bolstering our presence in a certain area, then we’ll look at the market landscape to see who’s performing the best and who, of those companies, is a good strategic and financial fit for EA. Then we determine whether an acquisition makes sense.
Soms hoort Rohde van bankiers dat er ontwikkelaars te koop staan, waarop Electronic Arts bekijkt of ze geschikt zijn voor een overname. Mevrouw Rohde ziet het als daten, aangezien ze met heel veel bedrijven afspraakjes maakt, maar het moet van beide kanten klikken om een huwelijk en integratie tot stand te brengen.
Sometimes we hear from a banker that a particular company is for sale and we evaluate if we want to own the company or not. It’s sort of like dating – we ‘date’ a lot of companies, but it has to be a fit both ways for us to ‘marry’ and integrate.
Electronic Arts heeft onlangs mobiele ontwikkelaars als PopCap, Chillingo en Playfish aangekocht. In december 2007 kocht de uitgever voor 860 miljoen dollar BioWare, dat verantwoordelijk is voor de Mass Effect-reeks.

  1.   
    toqeer's avatar

    ik wens ze veel succes hopelijk vinden ze die snel 🙂