Newell geeft update over vermoedelijk Half-Life 3

Hoewel Valve nog nooit officieel heeft gezegd dat ze werkt aan Half-Life 3, lijkt het erop dat oprichter Gabe Newell vandaag een update heeft gegeven over de game. Tijdens een interview liet de beste man weten dat er ‘onverwachte ontwikkelingsproblemen’ plaatsvonden in de studio, waardoor een nieuwe game nog steeds niet is verschenen, laat staan aangekondigd. Volgens hem heeft een mix van positieve en negatieve ‘verrassingen’ de ontwikkeling van Ricochet 2 vertraagd.

Ricochet was een in 2000 door Valve uitgebrachte game, maar het is hoogst onwaarschijnlijk dat het bedrijf bezig is aan een vervolg daarop. In werkelijkheid lijkt het erop dat Newell hier cryptisch praat over Half-Life 3, danwel Half Life 2: Episode 3.

In terms of Ricochet 2, we always have this problem that when we talk about things too far in advance. We end up changing our minds as we’re going through and developing stuff, so as we’re thinking through the giant story arc which is Ricochet 2, you might get to a point where you’re saying something is surprising us in a positive way and something is surprising us in a negative way, and, you know, we’d like to be super transparent about the future of Ricochet 2.
Daarnaast vind Newell dat complete stilte rond de game beter is voor gamers.
The problem is, we think that the twists and turns that we’re going through would probably drive people more crazy than just being silent about it, until we can be very crisp about what’s happening next.
De laatste game in de franchise was Half-Life 2: Episode 2 en verscheen in 2007 voor de PC en later ook voor consoles in The Orange Box.

 1.   
  MitchieB's avatar

  aan de tekst af te lezen denk ik wel dat ze het over half life 3 kunnen hebben volgens mij wagten er niet heel veel mensen op riochet 2.

 2.   
  Alfa Warrior's avatar

  Tss, iedereen weet toch dat Valve niet tot 3 kan tellen, ze moeten eerst even een geheugen update doen willen ze dat kunnen.

  Hoe dan ook, mijn hart smelt weg bij het idee van Half-Life 3.

 3.   
  Houserz's avatar

  MitchieB schreef, "aan de tekst af te lezen denk ik wel dat ze het over half life 3 kunnen hebben volgens mij wagten er niet heel veel mensen op riochet 2."

  oh nee…wachten met een g, dude

  OT: Ik hoop dat ze het over HL 3 hebben of HL2 EP 3 dit zou een game zijn waar de hele wereld al jaren op zit te wachten. 1+2 waren al fantastische spellen , ik kan echt neit wachten tot ik weer met Gordon op pad kan door Black Mesa ๐Ÿ™‚

 4.   
  mmx's avatar

  Ik hoop ook dat ze het over HL3 hebben de fans wachten al zooooooooooooooooooooooooo lang ๐Ÿ™„

 5.   
  huntedjohan's avatar

  oh yea, HL3. geweldig zou t zijn als er binnenkort meer over vrij komt.

 6.   
  Rijstekorrel's avatar

  Houserz schreef, "

  ”MitchieB” schreef, "aan de tekst af te lezen denk ik wel dat ze het over half life 3 kunnen hebben volgens mij wagten er niet heel veel mensen op riochet 2."

  oh nee…wachten met een g, dude
  OT: Ik hoop dat ze het over HL 3 hebben of HL2 EP 3 dit zou een game zijn waar de hele wereld al jaren op zit te wachten. 1+2 waren al fantastische spellen , ik kan echt neit wachten tot ik weer met Gordon op pad kan door Black Mesa :)"

  Idd episode 3 zou wel erg vet zijn als ze het gewoon mooi af maken maar die kwam niet meer volgens mij, Maar half life 3 mag ook zeker weten wel ๐Ÿ˜€

 7.   
  SonyBoy's avatar

  Eerlijk gezegd snap ik niet zozeer wat er zo leuk is aan half-life. Ik heb alleen half-life 2 gespeeld, maar vond die nou niet echt bijzonder. Ik heb me zelfs nog meer vermaakt met Duke Nukem Forever. Gelukkig gaan ze dan wel die kant op in ontwikkelings periode.

 8.   
  JonsoN's avatar

  Xboxfan schreef, "Eerlijk gezegd snap ik niet zozeer wat er zo leuk is aan half-life. Ik heb alleen half-life 2 gespeeld, maar vond die nou niet echt bijzonder. Ik heb me zelfs nog meer vermaakt met Duke Nukem Forever. Gelukkig gaan ze dan wel die kant op in ontwikkelings periode."

  Smaken verschillen inderdaad. maar dat jij meer plezier heb beleefd aan duke nukem forever snap ik niet.
  Ook denk ik dat de wat oudere gamer de half-life reeks meer waardeerd dan de jongere gamer. half-life is qua verhaal zeer sterk, en de gameplay is super. dat is iets wat duke nukem forever niet heeft.