From Software maakt gewaagde zet met Dark Souls: Prepare to Die Edition

Een tijd geleden hebben wij de Dark Souls Prepare to Die Edition laten zien. Deze versie is een PC-exclusive titel en zal een hoop extra content met zich meebrengen ten opzichte van de console versies. Toch werden veel fans niet warm van het nieuws.

Zo zou deze game alleen via Games for Windows – LIVE verkrijgbaar zijn en te spelen, een platform waar veel PC-gamers liever bij wegblijven. Een online petitie was al snel geboren en kreeg de steun van meer dan 20.000 gamers. From Software, de ontwikkelaar van Dark Souls, zag de optie om de Prepare to Die Edition naar een ander platform dan GFWL te brengen niet zitten en heeft laten weten dat hun originele plannen doorgezet zullen worden. Maar dit is niet alles.

In een interview met Miyazaki van Dark Souls met de website Famitsu maakte de beste man bekent dat de game een “trouwe port” zal worden van de console versies. Hierbij meldde hij het volgende:

Yes, it’s basically a faithful port. There’s no change to the resolution. The frame rate won’t be 60 FPS.
Hiermee maakt hij bekend dat de game een lock op dertig frames per seconde zal krijgen.

Tevens wordt er met de zin “There’s no change to the resolution. ” niet bedoelt dat de game geen HD-resoluties zal ondersteunen. In tegendeel, want een resolutie als 1920×1080 zal gewoon gebruikt kunnen worden. Het is echter wel zo dat de PC versie dezelfde textures als de consoles zal gebruiken, wat op een resolutie van 1280×720 neerkomt.

Tot slot meldt Miyazaki ook nog eens dat er geen plannen zijn om de extra content van de Prepare to Die Edition ooit naar de consoles te brengen als DLC, of in het geheel. Hij had over dit onderwerp het volgende te zeggen:

It’s completely understandable that people who bought the original version would ask about the additional content, however, as the director of Dark Souls I cannot say right now about whether or not this content will ever be available as DLC. But, I want to emphasis my sincere apologise to those players that bought the console version that we don’t have any news for them at this point.

 1.   
  Fabianb's avatar

  Niet zo best..

 2.   
  Danielle.k's avatar

  De meeste mensen die klagen kopen hem toch wel.

 3.   
  ms13694's avatar

  Danielle.k schreef, "De meeste mensen die klagen kopen hem toch wel."

  Ik klaag en ga hem niet kopen

 4.   
  Danielle.k's avatar

  ms13694″][quote=”Danielle.k schreef, "De meeste mensen die klagen kopen hem toch wel."

  Ik klaag en ga hem niet kopen[/quote]

  Goed lezen :P, ik zeg ook de meeste 8)

 5.   
  Ika Q's avatar

  Ik zei al van tevoren dat Namco Bandai nooit PC games doen, denk maar goed na voordat je een petitie start. Maar ik ga deze game alsnog in huis halen, ook al heb ik de PS3 paar keer uitgespeeld. 😀