EA reageert op ontslagen

Electronic Arts heeft gereageerd op het bericht over een grote reorganisatie binnen het concern, dat eerder deze week op GamersNET te lezen was. De reorganisatie zou eerder op 9 april worden uitgevoerd, maar is om onbekende reden nog niet tot uitvoering gebracht. Nu blijkt dat Electronic Arts naast mensen herplaatsen en ontslaan, ook druk bezig is met nieuwe werknemers werven.

Like all game companies, we make occasional adjustments to resize teams as projects are completed and new priorities are established.
De uitgever heeft laten weten dat hun staf wordt aangevuld door “honderden” nieuwe medewerkers. Op dit moment is Electronic Arts druk bezig met het werven van nieuwe medewerkers voor hun digitale-, console-, mobiele- en social media-games. EA gaat ervan uit dat hun totaal aantal medewerkers aan het eind van dit jaar juist meer zal zijn, in plaats van minder, dankzij de nieuwe medewerkers die in de komende tijd aangenomen zullen worden.

Eerder deze week brachten wij het nieuws dat EA vijfhonderd tot duizend medewerkers zal ontslaan wegens geruchten dat Battlefield 3 en The Old Republic minder goed presteren dan verwacht.

  1.   
    See4urSelf's avatar

    Nieuwe werknemers is altijd een frisse wind door het bedrijf. Heb alleen het vage idee dat EA ze minder betaald krijgen dan hun oude werknemers.