Sniper: Ghost Warrior 2 ligt in augustus in de winkels

De shooter Sniper: Ghost Warrior 2 zal op 21 augustus verschijnen voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360. Dit heeft ontwikkelaar City Interactive zojuist bekendgemaakt. De opvolger van het matig ontvangen Sniper: Ghost Warrior, dat gek genoeg wel een verkoophit was, draait op de CryEngine 3 van Crytek.

There’s a rebuilt AI system and new, fancy environments and visuals. The team promises ‘unprecedented’ levels of realism in weaponry, ballistics and environmental factors.
Volgens de ontwikkelaar is Sniper: Ghost Warrior 2 de enige game die specifiek draait om een sniper-ervaring. Grote verbeteringen in het tweede deel zijn het AI-systeem, omgevingen en graphics. Ook belooft City Interactive ‘ongekend realisme in wapentuig, balans en omgevingen’.

De meest opvallende feature in Sniper: Ghost Warrior 2 is ongetwijfeld de bullet camera: als jij de vijand door zijn hoofd schiet, volgt de camera de kogel tot het moment van raken. Dit ziet er keer op keer spectaculair uit en zorgt ervoor dat je altijd voor een headshot zal gaan. Het blijft wellicht jammer dat hoe goed je ook je best doet om verscholen te blijven, de vijanden je zelfs van een flinke afstand zien. Dit leidt praktisch altijd tot een vuurgevecht, terwijl je als sluipschutter juist de missie op een stealth-manier wilt aanpakken. Of het tweede deel hier verbetering in kent, is niet bekend.

Ten slotte gaf City Interactive drie nieuwe, kleurrijke screenshots vrij.

[SCREENSHOTS]

  1.   
    FishHookz's avatar

    Maakt mijn dag weer goed aangezien ik weet dat dit deel veel zal gaan goedmaken omdat deel 1 net iets teveel fouten had 😆

  2.   
    Danielle.k's avatar

    Je kan je beter afvragen was er eigenlijk wel iets goed aan deel 1, het concept klonk aardig en deel 2 ziet er enorm goed uit maar dat vond ik ook van deel 1 die ik heel erg snel terug bracht naar de winkel.

    Ik wacht eerst de reviews af.

  3.   
    cool ice's avatar

    ik hoop dat deze beter is dan deel 1, want ik vind het hele sniper gebeuren wel awesome. maar deel 1 werd idd. laag beoordeeld.