Baldur’s Gate: Enhanced Edition principieel niet naar Wii U

De ontwikkelaar van Baldur’s Gate: Enhanced Edition, Beamdog, brengt niets meer uit op een console van Nintendo. Trent Oster, de oprichter van Beamdog, gaf op Twitter aan dat hij slechte ervaringen met het Japanse bedrijf heeft. Beamdog bracht in 2011 een remake uit van de shooter MDK2 op WiiWare. Dit ging volgens Trent Oster echter heel slecht:

My problems with Nintendo are: requiring 6000 unit sales before payment, a certification process that took us 9 months and a 40mb limit. The Wii is a toy, not a console.
Baldur’s Gate: Enhanced Edition komt in de zomer naar de PC, Mac en iPad. De game lijkt ook niet naar de Xbox 360 en PlayStation 3 te komen, maar een Wii U-versie is in ieder geval uitgesloten.

 1.   
  Sympharion's avatar

  Dus omdat (de ristricties van) de Wii tien keer niks was, is de Wii U (een compleet andere/nieuwe spelcomputer) dat ook? Rare opmerking.

 2.   
  theis's avatar

  Sympharion schreef, "Dus omdat (de ristricties van) de Wii tien keer niks was, is de Wii U (een compleet andere/nieuwe spelcomputer) dat ook? Rare opmerking."

  deze “compleet nieuwe” console is van nintendo, die naar het schijnt ook de Wii gemaakt heeft. 🙄
  Je zou je kunnen voorstellen dat als de policy voor de Wii slecht is, de policy voor de Wii U dat ook is. Als nintendo de policy van de Wii U verandert zou dat voor verschil kunnen zorgen, maar dat is kennellijk niet gebeurd

 3.   
  Sympharion's avatar

  theis schreef, "

  ”Sympharion” schreef, "Dus omdat (de ristricties van) de Wii tien keer niks was, is de Wii U (een compleet andere/nieuwe spelcomputer) dat ook? Rare opmerking."

  deze “compleet nieuwe” console is van nintendo, die naar het schijnt ook de Wii gemaakt heeft. 🙄
  Je zou je kunnen voorstellen dat als de policy voor de Wii slecht is, de policy voor de Wii U dat ook is. Als nintendo de policy van de Wii U verandert zou dat voor verschil kunnen zorgen, maar dat is kennellijk niet gebeurd"

  EA denkt daar kennelijk anders over, ik heb ergens gelezen dat een leider van EA (weet even niet meer wie) heeft gezegt dat het Nintendo Network met gemak kan strijden met Xbox Live en PSN, dat het minstens net zo goed is. Met de 3DS zit er al een hele verbetering in. Nu volgens mij max van 2GB downloadbaar in de eShop, binnenkort kan je zelfs volledige 3DS games via de eShop downloaden (Nintendo’s bevestiging). Dus met de Wii U zal het heus wel goed zitten. Verder vertelde Team Ninja ook dat Nintendo de Wii U heel goed aanpast aan de wensen van de ontwikkelaars.