Far Cry 3’s multiplayer ondersteunt geen voice chat

Opmerkelijk nieuws betreffende Far Cry 3’s multiplayer. Game-designer Dan Berlin heeft bekend gemaakt dat Far Cry 3 geen ingame voice-chat zal ondersteunen.

De reden achter dit besluit is dat het huidig gebruik van voice-chat te wensen overlaat, aldus Ubisoft’s Dan Berlin. Volgens Dan zitten mensen niet zoals vroeger naast elkaar tijdens het spelen van multiplayer games en om die reden communiceren ze ook niet als zodanig met elkaar.

Doordat je gematched wordt met wildvreemden, heb je niet de drang om echt met elkaar tactieken te bespreken.

The multiplayer today isn’t really people sitting together in a room, so they can’t really talk to each other.
In het interview met Dan Berlin, bevestigde hij dat ze in Far Cry 3 kiezen voor stilte tijdens multiplayer, maar dat er daarvoor wel een andere vorm van communicatie in de plaats komt.
Not a lot of people use the voice functionality anyway – I never use it, I’m just sitting alone at home playing on my couch, and I get match-made with strangers, people who I’ve never met before, so that’s why we brought in the silent communication into the game, the backend systems that help you with communications.
Wat vinden jullie van deze beslissing? Een goed idee, of is voice-chat een must in de multiplayer van een game?

Peter lijkt in ieder geval enthousiast over de multiplayer, zoals te lezen is in de preview en te bekijken is in de GN ON TOUR.

 1.   
  GamerJaime's avatar

  Wel een goed idee,ik gebruik dat eerlijk gezegd ook nooit of zelden. Alleen als ik in een party zit met vrienden van me maar inderdaad niet met wildvreemden. Daarbij heb je dan ook geen last van die kut koters die in je oor zitten te schreeuwen of nog erger mensen die zo irritant zitten te fluiten!! 😡 😳

 2.   
  FishHookz's avatar

  jaime360gamer schreef, "Wel een goed idee,ik gebruik dat eerlijk gezegd ook nooit of zelden. Alleen als ik in een party zit met vrienden van me maar inderdaad niet met wildvreemden. Daarbij heb je dan ook geen last van die kut koters die in je oor zitten te schreeuwen of nog erger mensen die zo irritant zitten te fluiten!! 😡 😳 "

  Indd als je wilt praten moet je gewoon naar een party toe gaan want al die kleine kinderen van 10 die zitten te schreeuwen is echt irritant :S

 3.   
  fdennis's avatar

  Gelukkig maar. Kapot geërgerd aan Bf3 met die 12 jarige Duitsertjes en Francoosjes. Zo irritant vooral als je persee je team moet verlaten om ervan te komen. En bij Cod ben je eerst weer bezig om die irritantjes te muten.

 4.   
  barto89's avatar

  die vent is een fokking idioot.. Zijn “mening” is irrelvant, mensen die communicatie wel belangrijk vinden worden zo van je game geweerd.. waarom voeg je het niet gewoon toe en laat het de mensen zelf beslissen of ze het willen gebruiken..

 5.   
  Alias's avatar

  fdennis schreef, "En bij Cod ben je eerst weer bezig om die irritantjes te muten. "

  Bij de opties vind je ergens de optie Mute All, staat standaard op “No” maar kan uiteraard op “Yes” gezet worden om het je muten te besparen. Weet niet of deze functionaliteit er ook is voor BF3 op de consoles (speel zelf BF3 op de pc dus geen persoonlijke ervaring met de console versie) zou in ieder geval wel makkelijk zijn.

 6.   
  gatemaster64's avatar

  opzich wel goed idee! 😀

 7.   
  ShadyXL's avatar

  Ik gebruik alleen de voice chat van Steam, dus ik vind het niet erg. (Dus ik praat ook niet met wildvreemde)

 8.   
  HashtagMcSwag's avatar

  Skype vind ik ook fijner 😛 een talet of mobile ben je niet gauw kwijt 😛

 9.   
  marklin989's avatar

  voice chat gebruik ik ook nooit, zitten toch alleen van die ***kinderen op die duizend keer je moeder uitmaken en 500 keer zeggen da je beter sterft aan kanker…

 10.   
  King Seal's avatar

  voice chat is wel zo handig communiceer zo vaak met mensen online of maak grapjes en als die irritantie kinderen erin zitten bestaat r zoiets als MUTEN dus het is erg hard nodig dit, zolang je maar een mute button erin stopt

 11.   
  Bulletfox's avatar

  idd iedereen is het dus eens al die kut kinderen die door het spel heen janken zijn fuckin irritant….. 😡 😆

 12.   
  GamerJaime's avatar

  ”157409″ schreef, "idd iedereen is het dus eens al die kut kinderen die door het spel heen janken zijn fuckin irritant….. 😡 😆 "

  Yep! 😀

 13.   
  obi_wan383's avatar

  Als je echt met teamgenoten of clangenoten die je kent wilt chatten kan dit altijd via ventrillo, teamchat, steam chat, etc…

 14.   
  Jarek's avatar

  ”obi_wan383″ schreef, "Als je echt met teamgenoten of clangenoten die je kent wilt chatten kan dit altijd via ventrillo, teamchat, steam chat, etc… "

  Teamspeak 3.

 15.   
  darkclown's avatar

  Prima! Ik gebruik Skype als ik wil praten met vrienden. het is alleen maar irritant om telkens wildvreemden te moeten muten omdat ze muziek op hebben staan, of 13 jaar oud zijn…