Duizenden fans tekenen petitie tegen Dark Souls op Games for Windows LIVE

Het is algemeen bekend dat Games for Windows – LIVE niet een geliefd platform is bij menig gamer. Er zijn veel klachten rondom GFWL, want volgens velen loopt de service vaak vast, zijn er veel problemen tijdens online gaming sessies en is de support niet om over naar huis te schrijven. De aankondiging van Dark Souls: Prepare to Die Edition ging gepaard met het feit dat deze beschikbaar zou komen via dit platform van Microsoft, iets waar duizenden liefhebbers van de grimmige RPG tegen zijn. Zo is Mr Big Mclargehuge een petitie begonnen tegen het gebruik van Games for Windows – LIVE, een petitie die de volgende slogan draagt:

It’s Steam, or no sale.
Op het moment van schrijven staat de lijst op 15.362 deelnemers. Deze vinden dat het GFWL platform helemaal niet gebruikt moet worden en dat de game op Steam moet verschijnen, of op beide.

Een greep uit de geplaatste reacties:

“No DRM is not possible. Steamworks is the better choice here than GFWL and I say this as someone who dislikes any form of DRM.”

“Why would any developer decide to use GFWl, its fianancial suicide.”

“Games For Windows Live is the most terrible framework ever. Steamworks provides a non-intrusive copy protection system while offering a wide array of features that make it worth it for the customer such as cloud saving, native Steam integration, achievements and networking tools that make it easier for the developers. “

Of de producer van de game zich van deze lijst wat aantrekt valt nog te bezien, maar er zit ongetwijfeld een staartje aan dit verhaal. We houden jullie op de hoogte.

 1.   
  Dark_Phoenix's avatar

  Ik wil liever ook op steam.

 2.   
  ckerigon's avatar

  Ik wil beide vind het altijd fijn om achievenements te halen voor je xbox account

 3.   
  Ika Q's avatar

  Dus ze starten een petitie over een game dat zelf ook een petitie had. Leuk he, die internet. Verders heb ik zelf nooit problemen gehad met GFWL.

 4.   
  xHouse's avatar

  Release de game gewoon zonder enige vorm van GFWL of steam, dat was er vroeger ook niet en toen waren er geen problemen?

 5.   
  gatemaster64's avatar

  Dark_Phoenix schreef, "Ik wil liever ook op steam. "

  mee eens ๐Ÿ˜€

 6.   
  King of Heroes's avatar

  Hmmm… Ik speel hem gewoon op mijn ps3… ๐Ÿ˜ณ Ik vraag me af of hij nog moeilijker is (om te spelen dan wel) op de pc.. ๐Ÿ˜ณ

 7.   
  toqeer's avatar

  Sith Lord Exterminatore schreef, "Hmmm… Ik speel hem gewoon op mijn ps3… ๐Ÿ˜ณ Ik vraag me af of hij nog moeilijker is (om te spelen dan wel) op de pc.. ๐Ÿ˜ณ "

  moeilijk is tie sowieso ik denk alleen dat de besturing enz wennen word ๐Ÿ™‚

 8.   
  ShadyXL's avatar

  Steam is gewoon beter. Heb alleen maar slechte ervaringen gehad met games op GFWL. (inclusief helpdesk)