Details multiplayer Resistance: Burning Skies vrijgegeven

Er komen mooie tijden aan voor PlayStation Vita-bezitters die niet vies zijn van multiplayer. Met onder andere Call of Duty, Killzone en Resistance: Burning Skies staan er voor Sony’s handheld enkele pareltjes in de steigers, die zowel een uitgebreide singleplayer- als multiplayer-ervaring moeten gaan bieden. Nihilistic Software, de ontwikkelaar van Resistance: Burning Skies, gaf zojuist de eerste details van de competitieve modus van haar game vrij.

Maximaal acht spelers tegelijk zullen het tegen elkaar op kunnen nemen in wedstrijden met twee teams van vier spelers of twee teams van twee spelers. Daarnaast biedt de game ook een Quick Match-modus en het zal bovendien mogelijk zijn om middels de Party-applicatie van de Vita private matches op te zetten. Ook opvallend is de Rank Up-modus, waarin spelers beloond zullen worden met extra XP voor “gedurfde staaltjes vakmanschap.”

Wanneer je in level stijgt zullen er nieuwe wapens en upgrades beschikbaar worden gesteld. Deze wapens kun je vervolgens naar eigen smaak aanpassen en gebruiken in de Deathmatch- en Team Deathmatch-modi. De derde en laatste modus zal volgende week onthuld worden.

Nihilistic Software wist tevens te melden dat het spel zes mappen zal bevatten, variërend van de straten van Staten Island tot de haven van Bayonne. Voorafgaand aan elke match wordt democratisch besloten op welke map gespeeld zal worden. Je kunt via zowel Wi-Fi als 3G verbinding maken met de servers van de game. Daarnaast kent het spel sociale features, waaronder leaderboards en ondersteuning voor Vita’s near. Maak je gebruik van deze sociale features, dan kun je enkele leuke extraatjes verwachten, waaronder XP-vermenigvuldigers.

Resistance: Burning Skies staat gepland voor een release op 30 mei.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren