Dark Souls: Prepare to Die Edition boxart en extra content bekendgemaakt

Het is al een tijdje officieel bekend; Dark Souls komt naar de PC in de vorm van de Prepare to Die edition. Na de vertoning van de bijbehorende trailer is er een hoop informatie vrijgekomen rondom deze verbeterde versie van de game. De hoogste tijd om dit eens op een rijtje te zetten.

Naast de volledige versie van Dark Souls zullen spelers van de Prepare to Die edition ook een extra hoofdstuk te spelen krijgen, waarin zij de duistere ridder Artorias moeten verslaan. Uiteraard horen hier een aantal nieuwe bosses bij, zoals de Chimera of Tomb, die in de trailer te bewonderen is.

Dat is echter niet het enige, want spelers zullen ook te maken krijgen met een verbeterd co-op systeem. Waar men bij de console-versies van Dark Souls heel moeilijk met vrienden kon spelen en communicatie via een groepsgesprek werd tegengewerkt, lijkt het er op dat de Prepare to Die editie dit heel anders gaat aanpakken. Namelijk met een drop-in/drop-out systeem voor co-op en player versus player.

Verder is ook de volgende informatie vrijgegeven:

New Areas – Including Oolacile Tomb, Old Ruins and more
New Enemies – Including Abyss Guard, Chained Prisoner and more
New NPCs – Including Hawkeye Gough and more
New Weapons and Armor – Equip some from the new bosses, enemies, and NPCs
Bij deze overvloed aan nieuwe informatie hoort ook wat beeldmateriaal, in de vorm van de boxart.


De game zal echter niet in de winkels te koop zijn, want de Dark Souls: Prepare to Die edition zal een exclusieve downloadbare titel worden. Of deze uitbreiding ook als DLC naar de consoles komt is nog niet bekend.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren