Soundtrack Halo 4 gecomponeerd door Neil Davidge en Matt Dunkley

We hebben in de eerste drie Halo-delen kunnen genieten van de heerlijke composities van Marty O’Donell, maar met het vierde deel is het stokje overgedragen. Nu Bungie immers is gestopt met de sci-fi-reeks, is ook O’Donnell verdwenen. Vandaag is de nieuwe garde bekendgemaakt: Neil Davidge, bekend van de band Massive Attack, en Matt Dunkley, die onder andere heeft meegewerkt aan de muziek van The Dark Knight, Black Swan, Inception en Pirates of the Caribbean: At Worlds End, zullen de muziek van het vierde deel op zich nemen.

Niet geheel verrassend zullen we met het aantreden van deze nieuwe heren een ander geluid verwachten. Beide heren bevestigen dit, want zij menen dat het tijd is om de muziek van de serie te laten evalueren, terwijl tegelijkertijd een knipoog naar het werk van O’Donell ook gepast is. Matt Dunkley had het volgende te zeggen over zijn nieuwe project:

We respect absolutely what [O’Donnell] did, and obviously these iconic themes are very close to gamers’ hearts. So we all listened to what he’d done, and I think you’ll always be on a hiding to nothing if you’re trying to pastiche that. Instead, we wanted to take that to another level. Hopefully the Halo fans will see that we’re being respectful, but we’ve also taken it somewhere else, and maybe onto a higher plane. If you’re always trying to reference back, you’re not creating new things.
De soundtrack van Halo 4 belooft daarmee een andere richting op te gaan. Of dit iets positiefs of iets negatiefs zal tekenen, daar komen we pas later dit jaar achter, wanneer de Xbox 360-titel in de winkelschappen komt te liggen.

Beluister hieronder de eerste voorbeeldjes van de Halo 4 soundtrack.

 1.   
  Neolite's avatar

  Dit vind ik heel en dan ook echt heel erg riskant van 343 Studios. Men kiest er namelijk voor om de sfeer die er om Halo hangt te veranderen. Eigenlijk kan men het alleen maar beter doen of iedereen spreekt al gauw van een mislukking.

 2.   
  R1chardTM's avatar

  Op Facebook is over minder dan een uur een live chat met Neil Davidge. Altijd leuk voor de echte fans. 😉
  https://www.facebook.com/xbox/app_279585852086157

 3.   
  Koen's avatar

  Veel succes met het evenaren van de beste game soundtrack ooit 🙂

 4.   
  xColdNight's avatar

  Het klinkt wel mooi, maar het is niet iets dat blijft hangen lijkt mij.. Het mist iets vind ik, het element dat het je het vrolijk na gaat doen en dat iedereen zegt ‘hé dat is van Halo’

 5.   
  grassyfuzz's avatar

  liever de goeie ouwe halo soundtrack 😛