Gamersnet.nl

Nielsen: Gamers kijken dit jaar vooral uit naar Assassin’s Creed III en Halo 4

De media researchgroep Nielsen heeft onderzoek gedaan naar de spellen waar de gemiddelde gamer in 2012 het meeste naar uitkijkt. Zo blijkt dat bezitters van een Xbox 360 vooral veel verwachten van Halo 4, terwijl bij de PlayStation 3-eigenaren Assassin’s Creed III bovenaan de lijst staat. De top drie voor de Wii biedt ons heel wat andere titels. Deze wordt namelijk bezet door Madden NFL 13, Epic Mickey 2: The Power of Two en Battleship.

Opvallend genoeg staat er in de top tien van de PlayStation 3 geen enkele exclusive. Bij de Xbox 360 zijn de exculsieve games met Halo 4, Fable: The Journey en Kinect: Star Wars redelijk goed vertegenwoordigd. In de lijst van de Wii, waar overigens maar acht games instaan, zijn The Last Story en Xenoblade Chronicles de games die alleen voor de console van Nintendo uitkomen.

Enkele andere games in de diverse lijsten per console zijn Max Payne 3 (PS3, nummer 2 en nummer 3 bij de Xbox 360), Medal of Honor: Warfighter (PS3, nummer 5), Prototype 2 (PS3, nummer 7) en LEGO Batman 2: DC Super Heroes (Wii, nummer 4). Als je de gehele lijsten wilt bekijken, kan je een kijkje nemen op de site van Nielsen.

Rest ons nog de vraag; naar welke game kijken jullie nou het meeste uit?