Commodore-oprichter Jack Tramiel overleden

We melden met zeer groot verdriet dat Jack Tramiel afgelopen zondag op 83-jarige leeftijd is komen te overlijden. Tramiel speelde een zeer grote rol in de opkomst van de personal computer, aangezien hij de grondlegger was van Commodore International. Het bedrijf maakte toentertijd vooral naam door de gigantische populaire Commodore 64. Tramiel laat zijn vrouw en drie zonen met hun gezinnen achter.


In het jaar 1945 is Jack Tramiel noodgedwongen richting de Verenigde Staten vertrokken, aangezien hij als zoon van Joodse ouders niet op bepaalde veiligheid kon rekenen in Polen. Ondanks de moeilijke start van het leven weerhield het hem niet om zijn dromen na te jagen. Hij wist op een aardig vroege leeftijd een bedrijf uit de bodem te stampen die gespecialiseerd was in typemachines, maar naar mate de tijd vorderde spitste het bedrijf zich al gauw toe op computers.

Dit leidde er toe dat Jack Tramiel in 1954 Commodore International oprichtte, dat vooral furore maakte met de in 1982 gelanceerde Commodore 64, nog altijd het bestverkochte PC-model aller tijden. Toen Tramiel in 1984 gevraagd werd te vertrekken uit het bedrijf dat hij zelf had opgericht, kocht hij de noodlijdende Atari Inc.’s Consumer Division en richtte Atari Corporation op.

  1.   
    MildBobbySauce's avatar

    R.I.P Jack 😥

  2.   
    SonyBoy's avatar

    Jammergenoeg is dit nieuwtje alleen een beetje (erg) laat…

  3.   
    Hel1's avatar

    R.I.P. Jack! Heb een paar x op een Commodore mogen spelen, erg leuk!

  4.   
    Hitman047's avatar

    De man die computers naar de massa bracht, eerder én beter dan Bill Gates en Steve Jobs dat deden. R.I.P. Jack. 🙁