Bulletstorm 2 was in ontwikkeling, maar geannuleerd

Epic Games heeft de ontwikkeling van een vervolg op de grove shooter Bulletstorm stopgezet. Volgens Epic Games was de Poolse ontwikkelaar People Can Fly hier al een tijd mee bezig. De Polen werken nu aan een andere game die nog niet is aangekondigd. Mike Capps, de directeur van Epic Games, onthulde dit:

We thought a lot about a sequel, and had done some initial development on it, but we found a project that we thought was a better fit for People Can Fly. We haven’t announced that yet, but we will be announcing it pretty soon.
De opvolger van Bulletstorm komt er niet, omdat de game niet goed heeft verkocht. Mike Capps denkt dat dit voor een deel komt door piraterij:
We made a PC version of Bulletstorm, and it didn’t do very well on PC and I think a lot of that was due to piracy. It wasn’t the best PC port ever, sure, but also piracy was a pretty big problem.
Dit nieuws betekent niet dat er nooit een vervolg op Bulletstorm komt. Mike Capps zou namelijk graag een tweede game maken, vooral omdat het einde van het eerste spel er om vraagt. Voor nu moeten we echter maar hopen dat het nieuwe project van People Can Fly net zo leuk wordt als Bulletstorm.

  1.   
    Neolite's avatar

    Nee, de port was gewoon belabberd. Als men een belabberde port maakt, dan vraag je om dit soort problemen. Niet dat het gerechtvaardigd is, alleen als de game ook goed werkt op de pc, zullen mensen eerder bereidt zijn om er voor te betalen.

  2.   
    gatemaster64's avatar

    ja maar kom op! er zat eigenlijk helemaal geen echt doel in de game het ging vooral om het bloed! en daar zit niet iedereen om te wachten!

  3.   
    I_Eat_Noobsz's avatar

    Bulletstorm heb ik me wel mee vermaakt maar ze moeten geen 2de deel uitbrengen

  4.   
    marklin989's avatar

    vind ik spijtig

  5.   
    mmx's avatar

    jammer de eerste was leuk

  6.   
    darkclown's avatar

    Ontwikkelaars moeten kunnen inschatten of een game faalt of niet. Bullet ststorm was bij voorbaat gedoemd te mislukken.

  7.   
    Hitman047's avatar

    Deel 1 was een prima game. Jammer dat het commercieel niet zo succes was. De game was wel wat controvers en kreeg daardoor behoorlijk wat negatieve aandacht. Dat zal de verkoopcijfers ongetwijfeld hebben beïnvloed. Net als de keuze voor een (wat gelimiteerde) co-op multiplayer i.p.v. de standaard competitieve multiplayer modus.

    Dit is heus niet het laatste wat we ervan zullen horen: op termijn komt er echt nog wel een tweede deel. En van mij mag het ook wel. 😉

  8.   
    FishHookz's avatar

    I_Eat_Noobsz schreef, "Bulletstorm heb ik me wel mee vermaakt maar ze moeten geen 2de deel uitbrengen"

    Helemaal mee eens 😉

  9.   
    Flapjack's avatar

    bulletstorm was een leuk spel. jammer dat er geen 2 komt
    miss is people can fly wel in zelfde universum wie weet

  10.   
    Ika Q's avatar

    Bulletstorm is een geniale game. Vooral omdat je veel kon stunten met deze game.

  11.   
    Danielle.k's avatar

    Jammer ik heb momenten gehad dat ik echt moest lachen in Bulletstorm het was een hele leuke game, jammer dat er geen deel 2 komt.

  12.   
    Hel1's avatar

    Pfff shit….vond deel 1 erg leuk..:)

  13.   
    killingdj0's avatar

    Ik snap al die negatieve reacties niet…

    Bulletstorm was juist gemaakt voor hardcore bloed, kills , moves. En dan gaan mensen zeiken dat er teveel kills zijn en niet genoeg verhaal….

    Echt jammer dat er geen deel 2 aankomt maar later komt die er wel 😉 kijk maar wat ze zeiden over halo