Gamersnet.nl

Wii U zal meer dan driehonderd euro gaan kosten?

Bronnen dichtbij Nintendo melden dat de productiekosten van de Wii U rond de $180 per stuk liggen. Hieronder valt ook de $50 voor de productie van de bijbehorende tablet. Belangrijk om te zeggen is dat het hierbij alleen om de kosten van de hardware zelf gaat. Zo zit de R&D en marketing niet in deze prijs inbegrepen. Door deze redelijk hoge kostenpost zal Nintendo voor de console hoogstwaarschijnlijk een retail prijs van boven de $300 aan gaan houden. Voor ons Europeanen zou dit simpelweg in €300 te vertalen zijn, want in 99% van de gevallen worden de prijzen niet omgerekend.

The report noted that the $180 cost was only for the Wii U console and the controller, and did not include other costs such as packaging, software, and other charges that might be figured into the final retail pricing, such as R&D and marketing costs, shipping, and holding costs.
Ook heeft de anonieme bron signalen over de keuze voor een ‘economical’ GPU en CPU opgevangen. Bij de keuze voor beide onderdelen is er goed naar het stroomverbruik gekeken. Deze keuze moet voor een milieubewuste console gaan zorgen.

Daarnaast heeft Nintendo gereageerd op de berichten dat de Wii U minder krachtig dan de Xbox 360 en de PlayStation 3 zou zijn. Nintendo gaf als reactie dat ze zich met de Wii U niet focussen op hardware specificaties en ‘raw numbers’, maar zich altijd richt op de speel-ervaring.

We do not focus on technology specs, we understand that people like to dissect graphics and processing power, but the experience of playing will always be more important than raw numbers.
Het lijkt er dus op dat Nintendo met de Wii U dezelfde strategie gaat volgen met de als met hun huidige console. Wat vinden jullie van de prijs en de reactie van Nintendo?