Multiplayer details Halo 4 bekendgemaakt; Firefight is niet aanwezig

Het Amerikaanse tijdschrift Game Informer heeft een hoop details over de multiplayer van Halo 4 gepubliceerd. Zo blijkt dat Spartan Points het nieuwe betalingssysteem in Halo 4 is, met deze punten kan je onder andere armor, armor abilities en Spartan Ops-missies kopen.

Deze Spartan Ops-missies zijn nieuw in de Halo-franchise en zijn vergelijkbaar met Spec Ops, zoals we kennen uit Call of Duty. Deze modus zal qua omvang te vergelijken zijn met de campaign. Halo 4 zal niet langer de Firefight-modus bevatten, welke geïntroduceerd is in Halo: ODST. De campaign van het spel zal wel weer met vier spelers online te spelen zijn.

Daarnaast zijn de armor abilities uitgebreid, zo is er Forerunner Vision, waarmee je door muren kunt zien. Hologram, jetpack, en active camo zullen wederom hun opwachting maken in het spel, al is nog niet duidelijk of ze exact hetzelfde zullen zijn.

De respawn-vertraging zal verdwenen zijn. Onmiddelijk nadat je gedood bent, kun je opnieuw tot leven komen door op de X-knop te drukken. Dit moet het tempo van het spel ten goede komen. Tot slot zal het nu ook mogelijk zijn om in een multiplayer match te komen die al bezig is.

 1.   
  sthij's avatar

  Ik hoop voor het beste dit lijkt wel heel erg veel op cod…

 2.   
  Steen's avatar

  “Zo is er Forerunner Vision, waarmee je door muren kunt zien”

  No wall-hack needed_anymore :3

 3.   
  grassyfuzz's avatar

  Dit lijkt me dus echt niet leuk.. De respawn timer is er altijd al geweest en nu moet ie inneens weg. Geen firefight -.- en door muren kijken bij online dat is gewoon stom.. 👿

 4.   
  Skymey's avatar

  Het is nog niet zeker dat deze informatie klopt, ik heb namelijk van meerdere kanten gehoord dat het fake is. (kijk maar op youtube) en 343i heeft ook nog niet gereageerd. dus neem het (nog) niet te serieus

 5.   
  grassyfuzz's avatar

  Ik hoop echt dat het fake is anders is halo me favoriete game niet meer

 6.   
  FishHookz's avatar

  Geen Firefight is voor mij geen Halo 4 😉 Hou het wel bij Halo Reach 🙁

 7.   
  Neolite's avatar

  Stel je aan zeg.. Er is nog niets officieel bevestigd en daarnaast heb je er nog helemaal geen beelden van gezien. Anders wacht je eerst even af hoe het uiteindelijk wordt, voordat je zo gaat oordelen.

 8.   
  Fox's avatar

  Bij rooster teeth podcast zijden 1 van de ontwikkelaars wel dat er freefight zou zijn.

 9.   
  firehopper211's avatar

  Vond Firefight altijd chill om te doen sinds het een stuk verbeterd sinds Reach. 🙁

 10.   
  KillerNickyNL's avatar

  Halo 4 dit Halo 4 dat…Kom op zeg halo is halo ga het niet vergelijken met COD of battlefield het is totaal iets anders het enigste wat ze met elkaar te maken hebben is dat alle drie de games FPS games zijn en dat is het.
  Halo 4 word goed op zijn eigen manier 😳