City Interactive onthult goddelijke game

Tomasz Gop, ex-medewerker van The Witcher-ontwikkelaar CD Projekt, onthulde zojuist zijn nieuwste game. Het gaat hier om een actie RPG die de treffende codenaam Project RPG met zich meedraagt.

Het spel speelt zich 1000 jaar na het overlijden van een God af. Het lichaam van de bovennatuurlijke kracht heeft een berg gevormd die de wereld in tweeën verdeelt. Elk van deze twee zijden kent een eigen filosofie en spelers zullen moeten kiezen bij welke kant van God’s lichaam zij zich aansluiten.

Het vechtsysteem is geïnspireerd door Dark Souls, Kingdoms of Amalur en Batman: Arkham City. Dit komt er volgens City Interactive op neer dat het simpel op te pakken is, maar dat het tegelijkertijd een eeuwigheid kan duren voordat je er meester in bent. De vijanden die je pad kruisen zullen niet te herkennen zijn aan hun uiterlijk, maar aan hun manier van vechten.

De keuzes die je tijdens de game maakt zullen de verloop van het verhaal beïnvloeden. Ben je achteraf niet tevreden met de door jou gemaakte beslissingen, dan kun je het spel nog eens spelen middels de reeds bevestigde new game plus-optie.

Een zeer zweverige en opvallende game dus, die gezien het veelbelovende talent van Tomasz Gop zeker de moeite waard is om in de gaten gehouden te worden. Project RPG moet volgend jaar verschijnen voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Meer Project RPG

  1.   
    Jelkey's avatar

    sinds wnnr is CD Projekt verandert in City Interactive? ik heb daar niets van gehoord

    OT: lijkt leuk spel, cker 1tje om in de gaten te houden

  2.   
    Hitman047's avatar

    Jelkey schreef, "sinds wnnr is CD Projekt verandert in City Interactive?"

    Eh? Doe de bron nog eens even goed doorlezen Leon. Dr staan wel meer foutjes in, maar dit is toch wel de grootste. 😳

  3.   
    Jelkey's avatar

    Hitman047″][quote=”Jelkey schreef, "sinds wnnr is CD Projekt verandert in City Interactive?"

    Eh? Doe de bron nog eens even goed doorlezen Leon. Dr staan wel meer foutjes in, maar dit is toch wel de grootste. 😳 [/quote]

    dus het is niet waar? gelukkig 😛 het is namelijk lang geleden dat ik achter liep op gamenieuws

  4.   
    dmb97's avatar

    Dit is wel een hele grote fout thomasz gop die voorheen aan the witcher 2 werkte doet dit project dit heeft niks met cd project red te maken want daar werkt hij niet meer en ze zijn zeker niet over genomen door city interactive dus een beetje meer onder zoek doen gamersnet of iemand laten doen die er wat vanaf weet 😉

  5.   
    Leon's avatar

    My deepest regrets, erg slordig, sorry. Heb een tekst van een andere bron verkeerd geïnterpreteerd. CD Projekt bestaat uiteraard gewoon nog. Heb het onmiddellijk aangepast.

    Maarruhm @Hitman047 wat waren die andere foutjes dan precies? Behalve dat van die ontwikkelaar kon ik niets vinden namelijk 😉

  6.   
    Slayer61's avatar

    Eerlijk gezegd, heeft City Interactive niet echt een goede game uitgebracht dat ik weet. Correct me if I’m wrong!

  7.   
    Hitman047's avatar

    Mwah, ik zou God nog even door ‘een God’ vervangen. Het geloof van beide stammen speelt een behoorlijke rol en voor zover ik weet zijn er dus meerdere. De rest valt onder de categorie mierenneuken, dus daar laat ik het dan bij. 😉

  8.   
    Leon's avatar

    Hmz, je hebt gelijk. Sommige sites doen echter melding van gewoon God, dus ik zat te twijfelen. Ik hou me dan maar aan Digital Spy.

  9.   
    fabiankok's avatar

    Klinkt zeer interessant qua verhaal, en ook gameplay! (indien ook goed uitgewerkt ofcourse ;p)
    Deze houden we in het oog!

  10.   
    Danielle.k's avatar

    Klinkt allemaal best goed en het komt ook nog eens van een goede ontwikkelaar af.

  11.   
    ShadyXL's avatar

    Klinkt opzich niet slecht.. Misschien word het wel wat.