Gamersnet.nl

Gerucht: Nieuwe Xbox bevat 2 GPU’s, Blu-ray en vereist internetverbinding

De geruchten rond nieuwe consoles blijven maar komen. Ditmaal zouden meerdere bronnen details over een nieuwe Xbox hebben gelekt. Hoeveel hiervan juist is, blijft natuurlijk maar de vraag. Het lijkt dan ook verstandig om deze specificaties niet al teveel te vertrouwen.

De bronnen spreken over twee GPU’s voor de nieuwe Xbox. Deze twee kaarten moeten een equivalent zijn van de 7000-serie van AMD. In het gerucht wordt echter duidelijk gemaakt dat we geen CrossFire of SLI hoeven te verwachten in de console, wat betekent dat de kaarten niet zo zullen werken als in een normale PC. Beide GPU’s moeten onafhankelijk van elkaar opereren. Een bron omschrijft het als ‘twee aan elkaar geplakte PC’s’.

De Xbox 720 zal gebruikmaken van Blu-ray, zodat meerdere disks voor één game voorlopig verleden tijd zijn. Daarnaast zal de processor van de nieuwe console van Microsoft volgens het gerucht vier tot zes cores bevatten, hiervan zal er één gereserveerd zijn voor het besturingssysteem en een andere core voor Kinect.

De meest controversiële toevoeging aan de Xbox zou echter de eis zijn dat het apparaat altijd aan het internet verbonden moet zijn. Dit dient als een beveiliging tegen piraterij, een methode die al enige tijd door Ubisoft wordt toegepast bij PC-games. Tot slot mogen we deze console rond de kerst van 2013 verwachten.