Capcom vindt DLC op disk normaal

Capcom heeft veel klachten binnengekregen nadat bekend werd dat twaalf extra personages op de disk van Street Fighter x Tekken staan. Deze karakters zijn niet te verkrijgen in het spel, maar zullen later via downloadbare content worden aangeboden. Capcom zelf vindt dat deze manier van DLC aanbieden geen verschil uitmaakt voor consumenten:

There is effectively no distinction between the DLC being ”locked” behind the disc and available for unlocking at a later date, or being available through a full download at a later date, other than delivery mechanism. While Capcom is sorry that some of its fans are not happy about the chosen method of delivery for the DLC, we believe that this method will provide more flexible and efficient gameplay throughout the game’s lifecycle.
Capcom gaat echter niet in op het oorspronkelijke idee van DLC: nadat een game in de schappen ligt pas extra content creëren en aanbieden en dus niet DLC al klaar hebben staan. Een aantal hackers zullen juist wel tevreden zijn, want zij konden al met de extra personages online spelen.

  1.   
    barto89's avatar

    Helemaal mee eens, wat een onzin.. Via een disk is zelfs sneller, dan eerst downloaden en dan nog installeren..
    Daarbij denk ik dat de meeste bedrijven die na het spel uit is, DLC gaan maken, al voor dat het spel uit komt plannen hadden voor die toekomstige dlc..

    De discussie of ik de prijzen voor sommige dlc rechtvaardig vind is een ander verhaal.
    Battlefield 3 bijvoorbeeld is nog steeds niet 100% af, er zitten nog steeds bugs in. (op ps3) Verder zijn er het afgelopen weekend verschillende mensen geweest die een server had gehuurd, maar er niet op konden spelen, dit was bekend bij EA en ze werken eraan. Maar door een combinatie van bugs, zeeeer late patch, server die niet werken waar je voor betaald, vind ik het onacceptabel om in juni geld neer te gaan leggen voor close quarters.. Dit vind ik pure oplichterij aangezien zij het spel nog niet op het niveau hebben gebracht waar je op mag rekenen voor de prijs die je betaald en alweer de nieuwe inkomstenbron proberen te verkopen terwijl het spel nog steeds niet naar behoren werkt…

  2.   
    Ultimate_Jos's avatar

    Barto ik ben het met je eens. Echter vindt ik wel dat Game-developers dag 1 content gratis op de Disc moeten plaatsen. of in ieder geval gratis aan moeten bieden. Ik vind het oplichting dat ze je op dag 1 al betaalde DLC voorschotelen. Ook vind ik dat men de bedragen van DLC moet verlagen. 800-1200 mspoints voor 3 of 4 multiplayer maps? Kom op zeg.

    Capcom zou zich beter op de campaign moeten focussen en bijvoorbeeld een fatsoenlijke RE6 produceren. Daarna mogen ze van mij zich storten op de wereld die DLC heet en dan niet met nieuwe outfits komen, maar met nieuwe campaign content.

    DLC is tegenwoordig alleen maar cashen.

  3.   
    toqeer's avatar

    van mij mogen ze dlc ook wel op discs doen werkt 100 keer beter 🙂