Parels uit het verleden: Een overzicht

In ‘Parels uit het verleden’ wordt elke week een film behandeld die vóór het jaar 2000 verschenen is. Om weer in herinnering te brengen. Een blik te werpen op die ene parel uit de rijke geschiedenis van de cinema. Bekende en minder bekende films zullen de revue passeren. Films die je raakten, tot tranen roerden, of onder opzwepende muziek de adrenaline door je lijf deden gieren.

Een overzicht van alle reeds verschenen artikels vind je hier. Zodat je onbekommerd kan struinen door een lijst van prachtige films die het waard zijn herinnerd te worden.

Reservoir Dogs
Een klappertandend misdaad drama van Quentin Tarantino zal jong en oud twee uur lang op het puntje van de stoel doen zitten, waarin je wordt overladen met grandioze dialogen, een meeslepend verhaal, geweldige personages en bloederige momenten.

Willow
George Lucas is een regiseeur die al velerlei wapenfeiten op zijn naam heeft staan, maar waar Willow een vrij onbekende van is. Een fantastische fantasy-film die verhaalt over een epische reis van een simpele dwerg, vol magie, Elfen, trollen, draken en bovenal veel liefde.

Die Hard
Bruce Willis zal voor altijd herinnerd worden als John McClane. Een anti-held die altijd weer op onvoorziene wijze de taak op zich geworpen krijgt om een leger slechteriken te stoppen op weg naar hun misdadige doeleinden. Met Die Hard begon het allemaal, een instant klassieker.

Double Indemnity
Een echte film noir-klassieker, waarin sterk acteerwerk en een zinderend verhaal het verhaal vertellen van een moord- en fraudeplan dat helemaal misging.

The Green Mile
Een zwarte reus die tijdens de Depressie in Amerika wordt opgepakt voor de moord op twee blanke meisjes blijkt bijzondere krachten te hebben en heeft een grote impact op zijn bewakers.

Superman
Superheldenfilms vandaag de dag hebben het allemaal te danken aan die grote genre-vormende parel uit 1978: Superman!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren