1 Aprilgrappen 2012

Eén april, kikker in je bil. Het is weer zover vandaag, de wereld staat vandaag in het teken van grappen en grollen. Ook de game-industrie doet hier vrolijk aan mee, niets is dus leuker dan een mooi overzicht van al deze 1 aprilgrappen. Dit overzicht zal gedurende de dag worden uitgebreid. Oh, je veter zit trouwens los.

Google – Google Maps
Google wil Google Maps voor zoveel mogelijk mensen beschikbaar maken. Niets is dan ook belangrijker dan ondersteuning voor één van ’s werelds meestverkochte consoles, het Nintendo Entertainment System. Hoe Google Maps op de NES er uitziet, kan je zien in het onderstaande filmpje.

Insomniac Games – Resistance 3
Spelers van Resistance weten het: niets is gevaarlijker dan de Chimera. Of wacht, niets is gevaarlijker dan Chimera met tuinkabouters.

Markus ‘Notch’ Persson – Mars Effect
Eerder had Notch al ruzie met Bethesda over de naam Scrolls. Ditmaal zoekt de bedenker van Minecraft de confrontatie op met Bioware. Zijn avonturengame in de ruimte zal namelijk Mars Effect gaan heten. Notch geeft ons toelichting:

After several weeks of trying to come up with a good name for the game, we finally decided not to learn from previous experiences and pick a name that’s already kind of in use by a huge existing franchise. After playing around with names like ‘Elight,’ ‘Wind Commander,’ and ‘Steve Online,’ we finally settled on the very catchy name ‘Mars Effect’.

Wargamer.net – World of Planes
Wargamer.net bekendgemaakt dat er naast vliegtuigen ook draken voorbij zullen komen in World of Planes. Deze opvolger van World of Tanks zal maar liefst twaalf verschillende draken bevatten, welke ieder op vele manieren aangepast kunnen worden. In de onderstaande trailer zien we de aankondiging van deze toevoeging.

1up – Nintendo Dubstep Experience 3D
De heren bij 1up.com hebben een heel mooie scoop te pakken: Nintendo Dubstep Experience 3D zal op de Nintendo 3DS verschijnen. Dans met bekende personages van het Japanse bedrijf op muziek van onder andere Skrillex en Deadmau5. Op de site van 1up.com is meer informatie te vinden over dit veelbelovende spel.

Riot Games – League of Legends
De mannen van Riot Games zijn baanbrekend bezig. Ze onthullen een veelbelovende toevoeging aan League of Legends, de 3D-modus. Laten we hopen dat deze adembenemende nieuwe techniek snel in het spel geïmplementeerd wordt!

Blizzard – Blizzard Kidzz
Blizzard zal speciaal voor het jonge publiek een aantal educatieve games ontwikkelen! Wat te denken van geschiedenis leren met Reader Ravager, politieke kwesties benaderen met Strat Blaster with Edmund Duke of te leren typen met een Zerg? Van laatstgenoemde heeft Blizzard alvast een demo vrijgegeven. Op de site van het Amerikaanse bedrijf kun je meer over deze unieke spellen te weten komen.

Razer – SnakeEyes
In veel games is de Heads-Up Display (H.U.D.) niet meer weg te denken, maar hoe zou dat nou zijn als we deze ook in het dagelijkse leven hebben? De SnakeEyes van Razer helpen je in iedere ongemakkelijke situatie. Welk eten is het lekkerst of gezondst? Je ziet het door je bril. Bij welke dame maak je het meeste kans op een gezellige avond? Ook dit zie je als je de SnakeEyes gebruikt in een oogopslag. Natuurlijk kan het apparaat van Razer nog heel veel meer, dit kan je allemaal lezen op deze site.

Jagex – Runescape
Runescape, wie heeft het niet gespeeld? Hoewel de MMORPG niet erg vernieuwend is, brengen de mannen van Jagex daar nu verandering in. De ontwikkelaar heeft JagMotion ontwikkeld, een revolutionair pak wat al jouw lichaamsbewegingen doorstuurt naar het spel. Kinect is er niets bij!

Assassin’s Creed Kinect
De officiële aankondiging van Assassin’s Creed Kinect! De maker van deze trailer verdient zeker een eervolle vermelding.

SEGA – SEGA Bass Fishing of the Dead
Ook SEGA heeft een nieuwe game aangekondigd met SEGA Bass Fishing of the Dead. Vang ondode vissen, maar pas op dat ze jou niet te grazen nemen.

Mocht jij ook een leuke 1 aprilgrap hebben gevonden, vergeet dan niet om ons in de comments hierop te attenderen! Kan je geen genoeg krijgen van al deze grollen, bekijk dan ook nog even de grappen uit de game-industrie van vorig jaar.

 1.   
  gatemaster64's avatar

  leuk ! 😀

 2.   
  Eragon666's avatar

  http://thenextweb.com/google/2012/04/01/googles-april-fools-jokes-continue-meet-really-advanced-search-and-multiple-cursors-for-chrome/

  Alle google grappen van dit jaar, waaronder Morse code voor sneller typen op mobieltjes! Super handig 🙂

 3.   
  Jarek's avatar

  Jullie zijn League of legends van Riiot Games vergeten! 😛

  http://www.youtube.com/watch?v=i2FOaOj-zmM&feature=g-all-u&context=G259eae4FAAAAAAAADAA

 4.   
  Hitman047's avatar

  Speel als Droid in SWTOR: [link]

  Razer SnakeEyes: The World’s First True Fully-Realized Circumcranial Augmented-Reality Gamification H.U.D. [link] ([link]

  De Battle.net Authenticator word vervangen door de Zergotchi: [link]

  De Battle.net Neural Interface: [link]

  In de categorie Revolutionaire game controllers: de JagMotion [link]

  😆

 5.   
  dark-sider864's avatar

  leukere grappen als bij ons in de gemeente ze zetten bij ons het water uit en dan zeggen dat er iets kapot is gegaan… het zou tot 6 uur duren maar we hebben alweer water

 6.   
  Alfa Warrior's avatar

  Nyan.cat – hoewel geen videospel, vond ik het toch leuk om deze even met jullie te delen.

 7.   
  Boxer's avatar

  ”Hitman047″ schreef, "Razer SnakeEyes: The World’s First True Fully-Realized Circumcranial Augmented-Reality Gamification H.U.D. [link] (

  RAZER, Yu u no produceer je 1-april grap tot iets echts? Want die is best wel vet!

 8.   
  xColdNight's avatar

  Hahaha geweldig! Had eigenlijk verwacht dat Epic Games ook wel iets zou gaan doen..

 9.   
  Leon 2.0's avatar

  ”Kim231″ schreef, "Hahaha geweldig! Had eigenlijk verwacht dat Epic Games ook wel iets zou gaan doen.."

  Wat niet is kan nog komen, de dag is nog lang. 🙂

  Edit: Enkele toevoegingen. Nu is Assassin’s Creed Kinect toch wel mijn persoonlijke favoriet! 🙂

 10.   
  Hitman047's avatar

  LMAO! Die van Assassins Creed is idd. geniaal. 😆

  “Available in stores whenever somebody actually makes it. Which they probably won’t because we just made it up. Also available for Wii… definitely not available for Wii!”

  Ook mooi: De eerste Trailer van de Mass Effect tekenfilmserie.

 11.   
  xColdNight's avatar

  mr.black schreef, "

  ”Kim231″ schreef, "Hahaha geweldig! Had eigenlijk verwacht dat Epic Games ook wel iets zou gaan doen.."

  Wat niet is kan nog komen, de dag is nog lang. 🙂
  Edit: Enkele toevoegingen. Nu is Assassin’s Creed Kinect toch wel mijn persoonlijke favoriet! :)"

  True, we zullen zien=] En haha, die van AC is inderdaad geniaal^^ Was me niet gelijk opgevallen dat er nieuwe bij stonden.

 12.   
  Daniel Z's avatar

  Er zitten geniale concepten tussen, die van Assassin’s Creed is cool xD. En Insomniac doet ook elk jaar wel iets, echt droog!

 13.   
  Stubborn's avatar

  niceee

 14.   
  MitchieB's avatar

  assassins creed kinect filmpje is egt mooi gemaakt 🙂

 15.   
  thomster013's avatar

  haha lachen, vooral die AC kinect versie

 16.   
  ronineter's avatar

  world of tanks ratte lol
  http://worldoftanks.eu/news/1840-wargaming-tv-11-ratte-alert/
  1 april

 17.   
  LouisvanGaal's avatar

  good