SEGA ontslaat medewerkers en cancelt games

SEGA, de uitgever en ontwikkelaar die we allemaal kennen van de wereldberoemde blauwe egel Sonic, verkeert momenteel in financieel zwaar weer. SEGA verwacht teleurstellende resultaten voor het fiscale jaar (dat morgen eindigt) en dat is volgens het bedrijf te wijten aan “het uitdagende economische klimaat en significante veranderingen in de Amerikaanse en Europese markt voor videogames.” Men ziet zich daarom genoodzaakt games te cancellen en werknemers te ontslaan:

It is essential to streamline organisations in the field of home videogame software in the US and European markets while shifting to a structure that corresponds to [this] change in environment, including strengthening development in the field of digital content.
SEGA wil zich meer gaan focussen op digitale content en betrouwbare, langlopende IP’s als Sonic The Hedgehog, Football Manager, Total War en Aliens. Door games te cancellen en mensen te ontslaan zal SEGA naar eigen zeggen een kleiner bedrijf worden met aanhoudende winstgevendheid. Welke spellen slachtoffer zijn geworden van de financiële problemen, is momenteel nog niet bekend.

  1.   
    SonyBoy's avatar

    Total War cancellen? Zoiets geef je toch niet op? Of ben ik het maar die denkt dat dat een heel winstgevende serie is?

  2.   
    Jarek's avatar

    Spannend.. Zijn toch een paar goede IP’s.

  3.   
    Glennus's avatar

    Xboxfan schreef, "Total War cancellen? Zoiets geef je toch niet op? Of ben ik het maar die denkt dat dat een heel winstgevende serie is?"

    Lees het bericht eens. Er staat dat ze zich juist meer op deze games willen gaan focussen, wat betekent dat de niet genoemde titels meer kans maken om gecanceld te worden. De genoemde games zullen juist meer aandacht krijgen.

  4.   
    Maffia173's avatar

    Xboxfan schreef, "Total War cancellen? Zoiets geef je toch niet op? Of ben ik het maar die denkt dat dat een heel winstgevende serie is?"

    Er staat ook dat ze op die titels gaan focussen, die worden niet gecancelled 😛

  5.   
    SonyBoy's avatar

    @Glennus en Maffia173

    Damn… ik las de tekst toch echt meerdere malen door, maar ik kom er nu ook achter. Gelukkig maar, aangezien het zonde zou zijn als ze zulke goede series laten vallen. Tenzij ze met aliens, aliens vs. predator bedoelen, want die was niet al te goed. Wel vermakelijk, maar verre weg van een toppertje!

  6.   
    Hitman047's avatar

    Xboxfan schreef, "Total War cancellen? Zoiets geef je toch niet op? Of ben ik het maar die denkt dat dat een heel winstgevende serie is?"

    Nee, je leest alleen verkeerd. Sega gaat zich juist volledig richten op games als de Total War serie, Football Manager, Sonic en Aliens.

    Games zoals bijv. Bayonetta 2 kun je nu wel vergeten, maar die 4 franchises blijven zeker bestaan. 😉

  7.   
    Glennus's avatar

    Xboxfan schreef, "

    ”Glennus” schreef, "[quote=”Xboxfan”].."

    Lees het bericht eens. Er staat dat ze zich juist meer op deze games willen gaan focussen, wat betekent dat de niet genoemde titels meer kans maken om gecanceld te worden. De genoemde games zullen juist meer aandacht krijgen."

    Damn… ik las de tekst toch echt meerdere malen door, maar ik kom er nu ook achter. Gelukkig maar, aangezien het zonde zou zijn als ze zulke goede series laten vallen. Tenzij ze met aliens, aliens vs. predator bedoelen, want die was niet al te goed. Wel vermakelijk, maar verre weg van een toppertje![/quote]
    Aliens: Colonial Marines wordt gelukkig een survival co-op game, gespeeld in first person perspectief. Laten we hopen dat de hype haar beloftes na komt en dat het geen AvP misbaksel wordt.

    Hitman047″][quote=”Xboxfan schreef, "Total War cancellen? Zoiets geef je toch niet op? Of ben ik het maar die denkt dat dat een heel winstgevende serie is?"

    Nee, je leest alleen verkeerd. Sega gaat zich juist volledig richten op games als de Total War serie, Football Manager, Sonic en Aliens.
    Games zoals bijv. Bayonetta 2 kun je nu wel vergeten, maar die 4 franchises blijven zeker bestaan. 😉 [/quote]

    Bayonetta 2 gaat waarschijnlijk terug naar Capcom als deze door SEGA geschrapt wordt.

  8.   
    SonyBoy's avatar

    @Hitman047

    Dan heb ik liever Bayonetta 2 i.p.v. een Sonic of een Aliens! (Indien ze Aliens vs. Predator bedoelen, anders heb ik geen flauw idee wat het is…)

  9.   
    Hitman047's avatar

    @Glenn: hmm, dat zou misschien nog kunnen. Oké, ander voorbeeld:

    In dat geval kunnen we de lang verwachte remake van Shenmue (1&2) of Shenmue 3 vergeten. Misschien wel de beste Dreamcast spellen ooit gemaakt. 🙁

    En wat te denken van Vanquish of Jakuza?

  10.   
    Alfa Warrior's avatar

    Games worden niet “gecancelled” tenzij een bedrijf van plan is Failliet te gaan, of het spel nog niet in ontwikkeling is, anders zou het zonde zijn om al die werkuren zomaar vaarwel te zeggen.

  11.   
    toqeer's avatar

    heb ook lang niet meer egt een top titel van sega gezien maar’
    wist niet dat het zover was gelopen hopelijk gaan ze niet failiet 🙄

  12.   
    Fatal1ty's avatar

    Zonde om een toppertje als total war cancelen, en sonic moet echt weer zijn oude vertrouwde skin terug ik vond unleashed color en generations soort van f*ckt op en verkracht 🙄