Opnieuw ruim honderd ontslagen bij THQ

Het gaat THQ financieel gezien niet voor de wind. Het bedrijf heeft al tijdenlang met verliezen te kampen en derhalve kwamen er vorige maand al 240 medewerkers op straat te staan. De vijf interne studio’s van THQ bleven destijds gespaard, maar nu moeten ook zij eraan geloven. Er zullen namelijk maar liefst 79 medewerkers bij Darksiders 2-ontwikkelaar Vigil Games en 39 mensen bij Company of Heroes-maker Relic Entertainment ontslagen worden.

De ontslagen zijn volgens een woordvoerder van THQ te wijten aan de beslissing om Warhammer 40,000: Dark Millennium een single- en multiplayergame te maken in plaats van een MMO. Het bedrijf liet in een officiële verklaring weten:

Vigil Games will continue to focus on both this game and the critically-acclaimed new title, Darksiders II, scheduled for release this summer. Relic Entertainment continues to focus its development expertise on THQ’s franchises including Company of Heroes and Warhammer 40,000: Dawn of War.
Afgelopen maand liet THQ al weten in het derde fiscale kwartaal van 2011 maar liefst 55,9 miljoen dollar nettoverlies te hebben gemaakt. Directeur Brian Farrell heeft vanwege de financiële problemen zijn salaris voor een jaar met 50% verlaagd; de man verdient nu “nog maar” $359,250.

  1.   
    Hitman047's avatar

    Ja dat zat er dik in. Dark Millennium zou alleen een MMO worden als ze een externe partner zouden vinden die er geld in wilde steken. Dat is dus duidelijk niet gelukt.

    Nouja, overhevelen naar Vigil met die handel, dan kan Relic eens goed voor Company of Heroes 2 gaan zitten. 😉

  2.   
    Neolite's avatar

    Mooi dat men nog even expliciet Company of Heroes noemt. Dit zie ik toch wel als een bevestiging dat Company of Heroes 2 er aan zit te komen.

  3.   
    Alfa Warrior's avatar

    Neolite schreef, "Mooi dat men nog even expliciet Company of Heroes noemt. Dit zie ik toch wel als een bevestiging dat Company of Heroes 2 er aan zit te komen."

    Maar of deze uitgegeven zal worden door THQ is nog maar de vraag, markt-aandeel zit op dit moment op 0.59 dollar, in totaal is THQ slechts 40 miljoen waard.

  4.   
    soldierarjan's avatar

    hopelijk komt het nog goed met THQ zo nu en dan hebben ze leuke titels.